Ευτυχώς, που υπάρχουν βίντεο και tweets τα οποία μένουν όπως και τα γραπτά, για να αποδεικνύεται η αναξιοπιστία της κυβέρνησης Μητσοτάκη και το πως οι ίδιοι θεωρούν ότι το «food pass» είναι μία προεκλογική κοροϊδία.
O ίδιος ο Κ.Μητσοτάκης πριν από 5 χρόνια ήταν κατά των επιδομάτων «για να μην έχουμε ανθρώπους εξαρτημένους από τα επιδόματα αλλά να πάρουν ξανά την ζωή στα χέρια τους».
Δεν θέλουμε ανθρώπους εξαρτημένους απο επιδόματα. Θέλουμε ανθρώπους που θα πάρουν ξανά την ζωή τους στα χέρια τους. #axizoume_kalytera
— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) November 1, 2017
intime
Πέραν τούτου, λίγο πριν τις εκλογές του 2019, ο νυν εκπρόσωπος της κυβέρνησης και τότε σύμβουλος του Κ.Μητσοτάκη, Γιάννης Οικονόμου, είχε δηλώσει ότι «Η χώρα δεν μπορεί να ζει με επιδόματα και ελεημοσύνες, δεν μπορεί επί 11 μήνες να αδειάζει η τσέπη σου, να μην μπορείς να έχεις τα αυτονόητα και να περιμένεις έναν πολιτικό, τον οποιοδήποτε πολιτικάντη, ενώ πλησιάζουν οι εκλογές να έρθει να σου δώσει 1 ενώ πριν σου έχει πάρει 10».
Ωστόσο, τώρα ακολουθούν την πολιτική της Μεγάλης Επανεκκίνησης, η οποία φτωχοποιεί όλο και περισσότερους πολίτες και μετά τους δίνει επιδόματα για να τους καθιστά εξαρτημένους πό την όποια εξουσία.