Σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός αποσαφηνίζει τα εξής:
«Τον Ιούλιο του 2015 μετά την πυρκαγιά στην περιοχή του Λιτοχώρου, η τηλεδιοίκηση Λάρισας υποβαθμίστηκε σημαντικά και πρακτικά έπαψε να λειτουργεί ως πλήρης τηλεδιοίκηση. Η μόνη δυνατότητα που διατηρούσε το σύστημα τηλεδιοίκησης ήταν η παρακολούθηση της διαδρομής από την είσοδο της Λάρισας έως την είσοδο των Νέων Πόρων. Δεν υπήρχε δυνατότητα τηλεχειρισμών για τη χάραξη διαδρομών μεταξύ των Σταθμών παρά μόνο διευθέτηση μεμονωμένων αλλαγών τροχιάς.
Μετά τη φωτιά του Ιουλίου του 2019 στην περιοχή της Ζάχαρης Λάρισας, κατεστράφησαν τα καλώδια και ο εξοπλισμός και η τηλεδιοίκηση Λάρισας βγήκε ολοκληρωτικά εκτός λειτουργίας και καταργήθηκε.
Στα πλαίσια της αναβάθμισης που πρόσφατα ενεργοποιήθηκε το Νοέμβριο του 2022, λειτουργούσε και λειτουργεί η σηματοδότηση στο τμήμα Παλαιοφάρσαλος – Λάρισα η οποία μέσω του τοπικού πίνακα χειρισμού στο Σταθμό της Λάρισας έχει τη δυνατότητα χάραξης διαδρομής στο Σταθμό της Λάρισας με κατεύθυνση τους Νέους Πόρους (χωρίς ενδείξεις φωτοσημάτων) και με τη δυνατότητα παρακολούθησης των συρμών σε μία απόσταση περίπου 5 χιλιομέτρων μετά και 3 χιλιόμετρα πριν από το Σταθμό της Λάρισας».
ΑΠΕ-ΜΠΕ/eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 24χρονος για βιασμό ανήλικης μέσα σε περίπτερο
- Το Κίεβο λέει πως απέτρεψε σχέδια δολοφονίας υψηλόβαθμων αξιωματούχων κατ’ εντολή της Ρωσίας
- Συγκινεί η ιστορία ενός μικρού μακάκου – Εγκαταλείφθηκε από την μητέρα του, αλλά βρήκε αλλού παρηγοριά! (Vid)
- Ηράκλειο: Τρεις συλλήψεις μετά την επίθεση σε 19χρονο – Μεταξύ των συλληφθέντων και ένας ανήλικος
- Αυξήθηκε κατά 0,9% η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου τον Δεκέμβριο πέρυσι, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ
- Ιδού η διαφορά της Δεξιάς και των διεθνιστών – Τα πάντα φανερά και μπροστά στα μάτια μας
- Σφοδρή χιονόπτωση σαρώνει την Αυστρία: 3.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα, προβλήματα στο αεροδρόμιο της Βιέννης, vid
- ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκε κατά 5,6% ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία
- Αυτό το διεθνές αεροδρόμιο των ΗΠΑ θα πάρει το όνομα του Ντόναλντ Τραμπ – Και όχι τυχαία
- Τριήμερο: Στο 100% η πληρότητα στα δρομολόγια για Πάτρα από τα ΚΤΕΛ Κηφισού
Κύρια Θέματα









