• Αρχική
  • Άρθρα
  • Οργισμένη αντίδραση από το «Λαϊκό»: Δεν διακόπηκε καμία εφημερία

Οργισμένη αντίδραση από το «Λαϊκό»: Δεν διακόπηκε καμία εφημερία

laiko eurokinissi
Με μια κατηγορηματική και οργισμένη ανακοίνωση, η διοίκηση του «Λαϊκού» νοσοκομείου διαψεύδει ότι στις 21:00 χθες (23.03.2021) το βράδυ διακόπηκε η εφημερία γιατί δεν υπήρχαν άλλα κρεβάτια για ασθενείς.

Η εφημερία, αναφέρει η διοίκηση του «Λαϊκού» νοσοκομείου, «ξεκίνησε με 19 κενές κλίνες σε σύνολο 86 απλών κλινών Covid» και έγιναν συνολικά 35 εισαγωγές ασθενών είτε με Covid είτε ως «ύποπτα» κρούσματα.

Με κεφαλαία γράμματα, προκειμένου να δοθεί έμφαση, η διοίκηση του νοσοκομείου αναφέρει πως «ουδέποτε κατέρρευσε και ουδέποτε διακόπηκε η εφημερία» και σημειώνει πως «αναληθώς αναφέρεται ότι στις 21:00 το βράδυ έκλεισε η εφημερία ή ζητήθηκε προστασία από υποστηρικτικά νοσοκομεία».

Σύμφωνα με τη διοίκηση του «Λαϊκού» στις 21:00 στο νοσοκομειο υπήρχαν 12 κενά κρεβάτια.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Τετάρτης (23.03.2021), μιλώντας στο OPEN, ο προϊστάμενος της μονάδας Covid του Λαϊκού, Νίκος Ορφανός, μίλησε για μια εφιαλτική εφημερία. Είπε ότι και τα 90 κρεβάτια είναι γεμάτα και αυτή την στιγμή υπάρχουν 7 φορεία σε θαλάμους αλλά και δυο διασωληνωμένοι ασθενείς που περιμένουν να μεταφερθούν σε άλλο νοσοκομείο. Είπε ακόμα ότι το βράδυ όταν ο όγκος των εισαγωγών ήταν μεγάλος, διεκόπη για λίγο η εφημερία και όταν ομαλοποιήθηκε η κατάσταση ξανάρχισε κανονικά.

Η διοίκηση του νοσοκομείου αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι «όλοι οι ασθενείς νοσηλεύονται στη μονάδα Covid σε ασφαλείς συνθήκες» και καταλήγει κάνοντας λόγο για fake news και αυτό «είναι ανεπίτρεπτο στην πρωτοφανή μάχη που δίνουμε με την πανδημία».

Όλη η ανακοίνωση από το νοσοκομείο Λαϊκό
Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρουν αναληθώς ότι το Νοσοκομείο μας σταμάτησε να δέχεται περιστατικά Covid κατά τη διάρκεια της χθεσινής εφημερίας, έχουμε να τονίσουμε τα εξής:

Η εφημερία 23-24/03/2021 του ΓΝΑ «ΛΑΪΚΟ», για τη διαχείριση ασθενών Covid, ξεκίνησε με 19 κενές κλίνες σε σύνολο 86 απλών κλινών Covid που διαθέτει το Νοσοκομείο μας, ενώ κατά τη διάρκεια της εφημερίας έγιναν 8 εξιτήρια.

Έγιναν 35 εισαγωγές ασθενών, είτε με επιβεβαιωμένη λοίμωξη Covid, είτε ασθενών για τους οποίους αναμένεται το αποτέλεσμα του μοριακού ελέγχου – και νοσηλεύονται ως «ύποπτα» περιστατικά.

ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΚΑΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΔΙΑΚΟΠΗΚΕ Η ΕΦΗΜΕΡΙΑ και υπήρχε διαρκής παρακολούθηση αυτής.

ΑΝΑΛΗΘΩΣ ΑΝΑΦΕΡETAI ΟΤΙ ΣΤΙΣ 21:00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΕΦΗΜΕΡΙΑ Ή ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ. Άλλωστε, στις 21:00 το βράδυ είχαμε ακόμη 12 κενές κλίνες.

Όλοι οι ασθενείς νοσηλεύονται στη Μονάδα Covid σε ασφαλείς συνθήκες, υπό την φροντίδα του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού.

Η διασπορά ψευδών ειδήσεων, που αποδομούν και υποβαθμίζουν το τεράστιο έργο και την αυτοθυσία του προσωπικού του Νοσοκομείου μας, δημιουργεί αναστάτωση και φόβο τόσο στους συμπολίτες μας, όσο και στα υγειονομικά στελέχη.

Και κάτι τέτοιο, είναι ανεπίτρεπτο στην πρωτοφανή μάχη που δίνουμε με την πανδημία».

newsit/ photo eurokinissi