Ορεστιάδα: Διαμαρτυρίες συγγενών, γιατί οι νεκροί από κορωνοϊό δεν θάβονται στα χωριά, αλλά στην πόλη!!!

Έντονες είναι στην περιοχή της Ορεστιάδας οι διαμαρτυρίες των οικογενειών και γενικότερα συγγενών όσων χάνουν την ζωή τους από κορονοϊό, γιατί δεν μπορούν να τους θάβουν στα νεκροταφεία των χωριών τους, αλλά υποχρεωτικά γίνεται η ταφή στα νεκροταφεία Ορεστιάδας, λόγω των αποφάσεων που έχουν ληφθεί απ’ την Πολιτεία για οικογενειακούς λόγους.

Όσοι χάνουν τους ανθρώπους τους, πέρα από το πένθος, την θλίψη και την λύπη τους, βρίσκονται σε απόγνωση γιατί είναι υποχρεωμένοι να επισκέπτονται τους τάφους στην Ορεστιάδα. Τελευταίο παράδειγμα, ο θάνατος μιας γυναίκας από τα Αμπελάκια, που μάλιστα ήταν και εκλεγμένη σύμβουλος στην Τοπική Κοινότητα Αμπελακίων, την οποία ο σύζυγος και η οικογένεια της όλη υποχρεώθηκαν να θάψουν στην Ορεστιάδα.

Κάποιος δηλαδή που “φεύγει” ένα συγγενικό του πρόσωπο και είναι από τον… Πεντάλοφο, τα Δίκαια, την Μηλιά ή την Χελιδώνα, θα πρέπει για να βρίσκεται στον τάφο του και να ανάβει ένα κερί, να πηγαινοέρχεται στην Ορεστιάδα. Όταν μάλιστα μιλάμε για ηλικιωμένους που χάνουν τον άνθρωπο τους και για χωριά που δεν έχουν καν συγκοινωνία με το ΚΤΕΛ και είναι πάρα πολλά, το πρόβλημα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο.

Εδώ και μήνες, η επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δήμου Ορεστιάδας Μαρία Γκουγκουσκίδου έφερε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και ζήτησε από τον δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη να δοθεί λύση, γιατί οι κάτοικοι της μεταφέρουν συνέχεια τα παράπονα τους. Παρά τις διαβεβαιώσεις όμως δεν δόθηκε καμιά λύση, το τεράστιο αυτό πρόβλημα παραμένει, την στιγμή που σε άλλους δήμους, όπως στον γειτνικό του Διδυμοτείχου για παράδειγμα, έχει δοθεί λύση και όσοι “φεύγουν” από κορονοϊό θάβονται κανονικά στα νεκροταφεία των χωριών τους.

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί