δεν θα επηρεάσουν ούτε την προκαταβολή ούτε και την εξόφληση της βασικής ενίσχυσης, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα, έως 31/12/2025 και ταυτόχρονα διαψεύδει τη φημολογία περί αποστολής σε ΚΥΔ αγροτεμαχίων συνδεδεμένης ενίσχυσης βάμβακος με το χαρακτηρισμό «κόκκινα», δηλαδή μη επιλέξιμα.
Η ανακοίονωση του Οργανισμού έχει ως εξής:
«Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοινώνει ότι τα αποτελέσματα του AMS, αναφορικά με τις ενισχύσεις ειδικών καθεστώτων, όπως η συνδεδεμένη ενίσχυση βάμβακος, δεν θα επηρεάσουν ούτε την προκαταβολή ούτε και την εξόφληση της βασικής ενίσχυσης, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα, έως 31/12/2025.
Ο ΟΠΕΚΕΠΕ διαψεύδει τη φημολογία περί αποστολής σε ΚΥΔ αγροτεμαχίων συνδεδεμένης ενίσχυσης βάμβακος με το χαρακτηρισμό «κόκκινα», δηλαδή μη επιλέξιμα. Αντίθετα, έχουν αποσταλεί με το χαρακτηρισμό «κίτρινα», δηλαδή χρήζουν διορθώσεων από τους δικαιούχους παραγωγούς και επανεξέταση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, κατά τη συνήθη διαδικασία και με βάση το Κοινοτικό Πλαίσιο (Κανονισμός 1173/2022).
Αμέσως μετά την προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης – και σε κάθε περίπτωση εντός του Δεκεμβρίου 2025 –, η διαδικασία εξαγωγής αποτελεσμάτων θα επαναληφθεί. Η διαδικασία θα επαναληφθεί τουλάχιστον δύο ακόμα φορές, έως και τον Απρίλιο το 2026, πριν την εξόφληση της συνδεδεμένης ενίσχυσης.
Συνεπώς:
Καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι δικαιούχοι προληπτικά να προχωρήσουν σε επανέλεγχο των γεωχωρικών στοιχείων των αιτήσεών τους, ώστε αυτές να απεικονίζουν την υφιστάμενη κατάσταση των γεωτεμαχίων, που περιλαμβάνονται στις δηλώσεις τους».
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μυτιλήνη: Κινητοποιήσεις κτηνοτρόφων για τα κρούσματα αφθώδους πυρετού
- ΕΕ: Η Κάγια Κάλας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΥΠΕΞ του Ιράν, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο
- Συνεδριάζει αύριο Δευτέρα το ΚΥΣΕΑ
- Ν. Δένδιας από το Μεσολόγγι: Αποτίουμε φόρο τιμής για τα 200 χρόνια από την Έξοδο
- «Εξοικονομώ»: 50 % περισσότερα νοικοκυριά στα προγράμματα αναβάθμισης – αλλαγής συσκευών
- Έπος: Δείτε τι έκαναν δύο τύποι σε παγωμένη λίμνη της Ρωσίας…ΒΙΝΤΕΟ
- Στ. Παπασταύρου: Συναντήσεις στο Χιούστον με Chevron και ExxonMobil για την ταχεία υλοποίηση των συμφωνιών
- Έβρος: Εννέα μαυρόγυπες νεκροί σε σύνολο 12 δηλητηριασμένων στη Δαδιά
- Και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κλειστές αύριο Δευτέρα στη Λέσβο
- Θεσσαλονίκη-34ο Money Show: Ο οδικός χάρτης του νέου Κώδικα Αυτοδιοίκησης στο επίκεντρο ημεριδας









