Υποχρεωτικό rapid test σε ανεμβολίαστους εργαζόμενους και υποχρεωτική μάσκα στα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι τα μέτρα που απέμειναν στην Ελλάδα. Και ενώ, πλέον, η καθημερινότητα έχει επιστρέψει σε κανονικότατους ρυθμούς, στο παρασκήνιο, όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί συνεχίζουν να κάνουν -με δική τους δαπάνη- ένα rapid test την εβδομάδα, προκειμένου να προσέλθουν στην εργασία τους.
Αυτό το μέτρο φτάνει στο τέλος του, όπως αποκαλύπτει η ημερομηνία που «κρύβει» το τελευταίο ΦΕΚ που εκδόθηκε τον Σεπτέμβριο!
ΒΕΒΑΙΑ ΟΥΔΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ, ΚΑΘΩΣ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΝΕΙ ΡΕΣΤΑ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ!!!
Σύμφωνα με το μέτρο Μητσοτάκη Πλεύρη, είναι ακόμα υποχρεωτική η επίδειξη πιστοποιητικού ή βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης από τους εργαζόμενους στον δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2022.
Όπως σημειώνεται στο σχετικό ΦΕΚ:
Ο διαγνωστικός έλεγχος είναι υποχρεωτικός για τους ανεμβολίαστους προκειμένου να παρέχουν την εργασία τους με φυσική παρουσία στον συμφωνημένο στην ατομική τους σύμβαση τόπο εργασίας.
Ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης από τον κορoνοϊό COVID-19 διενεργείται έναντι αντιτίμου με επιβάρυνση του ίδιου του εργαζομένου σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρμακεία ή σε ιδιώτες ιατρούς.
Πλήρως εμβολιασμένοι θεωρούνται:
α) όσοι έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον 14 ημερών τον εμβολιασμό για κορονοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας του κατόχου και
β) όσοι έχουν εμβολιαστεί για κορονοϊό COVID-19 με την πρώτη δόση του εμβολίου των δύο δόσεων, κατόπιν νοσούν από κορονοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν πιστοποιητικό πλήρους κάλυψης-ανάρρωσης και εμβολιασμού με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας του κατόχου.
Στις περιπτώσεις που οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα κληθούν να παραστούν εκτάκτως στο χώρο εργασίας, ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης, rapid test, δύναται να διενεργείται και αυθημερόν.
Άδεια εργαζόμενου λόγω Covid
Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, σε περίπτωση νόσησης, μπορούν να παρέχουν την εργασία τους εξ αποστάσεως, εφόσον αυτό είναι εφικτό, για χρονικό διάστημα έως 5 εργάσιμων ημερών. Εφόσον αυτό δεν είναι εφικτό, δικαιούνται, για το ίδιο χρονικό διάστημα, να κάνουν χρήση ειδικής άδειας ασθενείας λόγω νόσησης από κορονοϊό SARS-COV-2.
Για την παροχή εξ αποστάσεως εργασίας ή τη χορήγηση της ειδικής άδειας, αρκεί η απόδειξη θετικού διαγνωστικού ελέγχου, σύμφωνα με τα εκάστοτε ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα και δεν απαιτείται ιατρική γνωμάτευση.
Σημειώνεται οτι το τέλος των rapid test θα ισχύσει μόνο αν δε υπάρξει κάποια αλλαγή ή νέα παράταση στα σχετικά ΦΕΚ με τα μέτρα του κορονοϊού ενώ επισημαίνεται επίσης οτι αφορά μόνο τους εργαζόμενους καθώς η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού σε εστίαση και διασκέδαση γενικότερα έχει καταργηθεί εδώ και μήνες και το μέτρο δεν επανήλθε ποτέ μετά το πέρας του καλοκαιριού
photo intime
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ριφιφί σε εργαστήριο αργυροχρυσοχοΐας στην Ελευσίνα
- Γενεύη: Ξεκινούν την Τρίτη διαπραγματεύσεις για τα εδαφικά ζητήματα της Ουκρανίας;
- Σοκ στη Δανία: Πάστορας συνέκρινε την κατοχή φωτογραφιών παιδικής πορνογραφίας με μια “συλλογή από γραμματόσημα”
- Έφυγε από τη ζωή η ιστορικός Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ σε ηλικία 99 ετών
- Αυτά συζητήθηκαν στην συνάντηση του Μητσοτάκη με τον Σέρβο πρωθυπουργό
- TasteAtlas 2026: Τα μήλα Ζαγοράς Πηλίου στην κορυφή της λίστας με τα καλύτερα του κόσμου
- Κοντογεώργης: «Η Ελλάδα καθίσταται πλέον ενεργειακός κόμβος στην Ευρώπη»
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αύριο, Τρίτη στο Τραμ ( Γραμμή 6) -Τερματικός σταθμός στάση ΦΙΞ
- Με απλά λόγια οι ΗΠΑ του Τραμπ έδειξαν τι ισχύει – Η Ελλάδα τι θα κάνει;
- Τράπεζα της Ελλάδος: Ο οικονομικός κύκλος ευθύνεται για τον υψηλότερο πληθωρισμό στην Ελλάδα
Κύρια Θέματα









