Ομόφυλα ζευγάρια και τεκνοθεσία: Τι συμβαίνει στο εσωτερικό της ΝΔ που πρέπει να γνωρίζετε

Ποιό θέμα θυμίζει πολιτικά η επικείμενη ψηφοφορία...

Όλοι αναμένουν τα αποκαλυπτήρια της ρύθμισης για τα ομόφυλα ζευγάρια από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος θα παρουσιάσει το βασικό πλαίσιο του νομοσχεδίου σε συνέντευξη του στην κρατική τηλεόραση.

Την ίδια ώρα δίνουν και παίρνουν οι εσωκομματικές συζητήσεις στο εσωτερικό του κυβερνόντος κόμματος και η κατάσταση θυμίζει τις… Πρέσπες, παρότι τα δύο θέματα αφορούν διαφορετικούς κλάδους.

Ενδεχομένως επιτραπεί σε βουλευτές της ΝΔ να μην ψηφίσουν το νομοσχέδιο, καθώς υπάρχει η άνεση στήριξης της ρύθμισης από άλλα κόμματα, τα οποία έχουν ταχθεί υπέρ της τεκνοθεσίας και του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών! Ακριβώς, όπως «επετράπη» πολιτικά το 2018 στο συγκυβερνών κόμμα των ΑΝΕΛ να καταψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών, χωρίς ουσιαστική συνέπεια στην κατοχύρωσή της.

Αυτό που δεν έχει απαντηθεί  ακόμα είναι τελικά πόσοι από τους  γαλάζιους βουλευτές που θα επιμείνουν στην διαφωνία τους θα επιλέξουν την αποχή και πόσοι θα πάνε στην ψηφοφορία για να  πουν «όχι».

Το νομοσχέδιο θα προβλέπει πως τα ομόφυλα ζευγάρια θα μπορούν να παντρευτούν με πολιτικό γάμο και θα έχουν δικαίωμα στην τεκνοθεσία.

Εισηγητής του νομοσχεδίου θα είναι ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος: «Είναι μία πρωτοβουλία που έχει στόχο να ενωθεί η ελληνική κοινωνία και όχι να την διχάσει», είπε χθες στην ΕΡΤ.

Μαζί του υπέρ του νομοσχεδίου έχουν ταχθεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, η υφυπουργός Παιδείας Ιωάννη Λυτρίβη, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης, η γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Μαρία Συρεγγέλα, η Νίκη Κεραμέως, η Σοφία Ζαχαράκη, η Δόμνα  Μιχαηλίδου! «Ναι» στην προωθούμενη ρύθμιση λένε επίσης η Ντόρα Μπακογιάννη και βουλευτές όπως  ο Γιώργος Σταμάτης και η Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, ενώ επί της αρχής θετικοί είναι μεταξύ άλλων ο  Ιάσωνας Φωτήλας, η Άννα Ευθυμίου κ.α.

Στον αντίποδα, ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, έχει ήδη εκφράσει την διαφωνία του με το θέμα της τεκνοθεσίας, ενώ αντίθετα ο Άδωνις Γεωργιάδης τείνει προς το «ναι», Αναμένεται το τι θα πράξουν και τέσσερις με πέντε υφυπουργοί που περιμένουν να δουν την τελική ρύθμιση πριν αποφασίσουν οριστικά.

Την ρύθμιση  δεν πρόκειται να υπερψηφίσει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ χθες επανέλαβε την  διαφωνία του ο Θάνος Πλεύρης.

Αντίθετοι στο θέμα της τεκνοθεσίας από τα ομόφυλα ζευγάρια έχουν εκφράσει επίσης βουλευτές του κόμματος, όπως ο Κ. Καραγκούνης, η Αν. Καραμανλή, ο Αν. Κατσανιώτης, ο Μ. Λαζαρίδης, ο Ν. Μηταράκης, ο Μ. Χαρακόπουλος, ο Μ. Χρυσομάλλης και κάποιοι άλλοι περιμένουν να δουν το νομοσχέδιο!

Αναφορικά με την κομματική πειθαρχία δεν έχει υπάρξει ακόμα κάποια επίσημη θέση! Χθες πάντως ο υπουργός Μετανάστευσης, Δημήτρης Καιρίδης, όπως και άλλα στελέχη, ζήτησε εμμέσως πλην σαφώς την παραίτηση όποιου υπουργού αντιταχθεί στο νομοσχέδιο!

Το στοίχημα της Νέας Δημοκρατίας είναι και να περάσει το νομοσχέδιο και να κρατήσει τους δεξιούς ψηφοφόρους της!!!

photo intime

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί