Ομόφυλα ζευγάρια: Χαμός στην ΝΔ! Ξεκινά προσπάθεια πειθούς ο Μητσοτάκης

Ποιοί αντιδρούν όλο και πιο δυναμικά...

Ξεκινά, η ενημέρωση των βουλευτών της ΝΔ από κυβερνητικά στελέχη ενόψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, το οποίο έχει χωρίσει την ΝΔ στα δύο!

Η ενημέρωση θα γίνει στα κεντρικά γραφεία της οδού Πειραιώς, έχοντας προκαλέσει αρνητικές αντιδράσεις τόσο εσωκομματικά, όσο και εξωκομματικά.

Τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος θα ενημερωθούν τη Δευτέρα και την Τρίτη από:

  • τον υπουργό Επικρατείας: Άκη Σκέρτσο
  • τους υπουργούς – αντιπροέδρους της ΝΔ: Κωστή Χατζηδάκη / Άδωνι Γεωργιάδη
  • τον κυβερνητικό εκπρόσωπο: Παύλο Μαρινάκη
  • τη γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ: Μαρία Συρεγγέλα

Στόχος του διαλόγου, μέχρι το ορόσημο της Ολομέλειας της Βουλής, είναι:

  • Να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα και οι προβληματισμοί που εκφράζονται από μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
  • Να διευρυνθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η δεξαμενή των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, που θα υπερψηφίσουν τη μεταρρύθμιση

Αξιοσημείωτο είναι πως αρκετά ερωτηματικά γέννησε μέσα στο Σαββατοκύριακο η αποστροφή του κορυφαίου των διαφωνούντων υπουργών, του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη, ο οποίος είπε ότι «δεν θα χάσει η Βενετιά βελόνι», αν φύγει από την κυβέρνηση!  Ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης έχει δηλώσει πως δεν πρόκειται να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο ακόμα και αν αυτό τον οδηγήσει στην «έξοδο» από την κυβέρνηση. 

Πολλοί βλέπουν κίνδυνο διάσπασης του κόμματος, ακόμα και δημιουργία νέο δεξιού σχηματισμού! Εκτός και αν πάλι όλα γίνονται για να διατηρηθούν στο κόμμα οι δεξιοί ψηφοφόροι!

Κατά της ρύθμισης για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών είναι ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Όσον αφορά στους βουλευτές ενστάσεις -κυρίως για το θέμα της τεκνοθεσίας- έχουν εκφράσει μεταξύ άλλων ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, ο Κώστας Κυρανάκης, o Νότης Μηταράκης, ο Κώστας Γκιουλέκας, ο Κώστας Καραγκούνης, ο Βασίλης Γιόγιακας, ο Θάνος Πλεύρης, η Αννα Καραμανλή, ο Στράτος Σιμόπουλος, ο Θεόδωρος Καράογλου, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, o Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Μίλτος Χρυσομάλλης κ.α.

Μένει να φανεί ποιοι θα καταψηφίσουν (κάτι που έχουν πει μέχρι τώρα πως θα πράξουν ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης και ο Κώστας Καραγκούνης) και ποιοι θα επιλέξουν την αποχή!

photo intime

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί