Ομάδες περιφρούρησης στο Μανταμάδο της Λέσβου – Σε αναβρασμό η περιοχή για τους «μετανάστες» (ΒΙΝΤΕΟ)

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις στα νησιά!

Η Δυτική Λέσβος έχει ξεσηκωθεί με κατοίκους και τοπικούς παράγοντες να φοβούνται τη δημιουργία μίας νέας Μοριάς και να ετοιμάζονται να συγκροτήσουν επιτροπές αγώνα και συλλαλητήρια, προκειμένου να εμποδίσουν την δημιουργία κλειστής δομής στην περιοχή. 

Χθες πολίτες είχαν βγει στους δρόμους της Δυτικής Λέσβου από νωρίς οι ντουντούκες, καλώντας τον κόσμο σε συγκέντρωση στο Μανταμάδο.

Στην συνέλευση μετέχουν ο Δήμαρχος, το δημοτικό συμβούλιο καθώς και ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου.

Η εισήγηση του προέδρου της κοινότητας Μανταμάδου ήταν η συγκρότηση επιτροπής αγώνα αλλά και ομάδων περιφρούρησης από κατοίκους, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Οι κάτοικοι θα είναι σε εγρήγορση, ώστε άπαξ και αντιληφθούν πως ξεκινούν οι εργασίες δημιουργίας δομής «μεταναστών» να σπεύσουν άμεσα, ώστε να τις σταματήσουν.

Το κλίμα είναι εκρηκτικό με τους ίδιους να δηλώνουν πως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δεχτούν την ύπαρξη δομής στην περιοχή τους.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, η περιοχή που έχει επιταχθεί, προκειμένου να δημιουργηθεί η δομή, είναι έκτασης 261 στρεμμάτων στην ευρύτερη περιοχή του Καράβα, στην θέση Καβακλί και ανήκει εξ’ αδιαιρέτου σε 16 ιδιοκτήτες, υπολογίζεται σε  6.500 χιλιάδες στρέμματα.

Οι ιδιοκτήτες μέχρι στιγμής δεν έχουν έρθει σε επικοινωνία με τον δήμο, ωστόσο πηγές από την κοινότητα αναφέρουν πως δεν δέχτηκαν να ενοικιαστεί η περιοχή τους ώστε να δημιουργηθεί εκεί η κλειστή δομή.

Με πληροφορίες από skai.gr, ΦΩΤΟ Video screenshot

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...