• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ολονύχτιες συγκρούσεις στα νησιά – Κατέρρευσε ο δήμαρχος Χίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ολονύχτιες συγκρούσεις στα νησιά – Κατέρρευσε ο δήμαρχος Χίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Μυρίζει «μπαρούτι» σε Χίο και Λέσβο!

Αποβιβάστηκαν τα ξημερώματα μπουλντόζες, εσκαφείς, φορτηγά, καθώς επίσης και ένα βαρέου τύπου γερανοφόρο όχημα των Ενόπλων Δυνάμεων προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή των κλειστών δομών, με τους πολίτες να αντιδρούν.

Μαζί μα τα μηχανήματα κατέφτασαν και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Στην Χίο έφτασαν στο νησί λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα με το Blue Star Naxos ενώ περίπου την ίδια ώρα έφταναν στη Μυτιλήνη παρόμοιες δυνάμεις με το πλοίο «Πήγασος».

Και στα δύο λιμάνια των δύο νησιών σημειώθηκαν επεισόδια με αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών

«Είναι απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε υλοποίηση των κλειστών δομών. Ζητάμε από τις τοπικές κοινωνίες να αντιληφθούν ότι είναι προς όφελός τους αλλά και της χώρας η κατασκευή κλειστών δομών. Είναι καλύτερα να υπάρχουν κλειστές δομές στις οποίες μπορούν να αντιμετωπιστούν ζητήματα όπως ο κορωνοϊός. Το προσωπικό κατευθύνεται στις περιοχές των δύο νησιών για να ξεκινήσουν τα έργα, υπάρχουν κάποιες μικρές αντιδράσεις» δήλωσε λίγο πριν τις 6 το πρωί στο OPEN ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Σύμφωνα με το politischios.gr, oι διαθέσεις των αρχών φάνηκαν από νωρίς αφού 4 ώρες πριν την άφιξη του πλοίου «Blue Star Naxos» εστάλησαν στον λιμένα Μεστών δύο διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες χ επιτέθηκαν σε αιρετούς και κατοίκους που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο με αποτέλεσμα τόσο ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης όσο και ο ιερέας της Καλλιμασιάς και πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών Χίου π. Γεώργιος Κωνσταντίνου να καταρρεύσουν στο σημείο και να χρειαστεί η μεταφοράς τους στο Νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Ανάλογη είναι η κατάσταση που επικρατεί στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας απέκλεισαν τις τρεις εισόδους του λιμανιού. Εξωτερικά των εισόδων, εκατοντάδες πολίτες εμποδίζουν την έξοδο από το λιμάνι. Απορριμματοφόρα και φορτηγά του δήμου έχουν κλείσει κάθε πιθανή δίοδο από και προς το λιμάνι.

Σκοπός των κατοίκων είναι να αποτρέψουν την κίνηση των δυνάμεων των ΜΑΤ προς την πόλη. Οι αστυνομικές δυνάμεις εστάλησαν στην Μυτιλήνη με το πλοίο «Πήγασος» προκειμένου να διευκολύνουν τις οικοδομικές εργασίες στην επιταγμένη περιοχή της Καράβας – Καβακλή Μανταμάδου.

Δείτε βίντεο: