Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, αυτό, που προέχει είναι η επίδειξη αυτοσυγκράτησης και η επανεκκίνηση των συζητήσεων προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση.
Η κυβέρνηση υπενθυμίζει ότι πάγια θέση της Ελλάδας είναι ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα και ότι η λύση στο ζήτημα αυτό πρέπει να αναζητηθεί μέσω της διπλωματίας και επαναβεβαιώνει ότι προτεραιότητα της χώρας μας παραμένει η ασφάλεια των πολιτών της στην περιοχή.
Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι η κυβέρνηση – μέσω του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής – έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ενημέρωσης προς τη ναυτιλιακή κοινότητα με συστάσεις παραμονής σε ασφαλές λιμάνι για τα πλοία ελληνικής σημαίας και συμφερόντων, που βρίσκονται κοντά στα Στενά του Ορμούζ μέχρι την ομαλοποίηση της κατάστασης.
Τέλος, υπογραμμίζεται ότι οι ελληνικές αρχές παραμένουν σε επαγρύπνηση σε όλα τα επίπεδα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων μιας σύνθετης και αβέβαιης γεωπολιτικής συγκυρίας.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Β. Κικίλιας: 85 χρόνια μετά το «Όχι» θλίβομαι γι’ αυτά που συμβαίνουν με το μνημείο του Άγνώστου Στρατιώτη
- Έπος! Ποδοσφαιριστής πέταξε τη βέρα του στα… αζήτητα για να μπει στο γήπεδο, vid
- Super League: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων της ΑΕΛ για τον αγώνα με τον Πανσερραϊκό
- Ένα σενάριο «εφιάλτης» για τους διεθνιστές: Τι θα μπορούσε να γίνει το 2028;
- Λειτουργικός εκσυγχρονισμός και προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού στα αεροδρόμια
- Μουλάρια και κορμοί δέντρων – Υλοτόμοι στα ψηλά του Βοΐου
- Ρωσία: Ο κυβερνήτης του Μπέλγκοροντ λέει ότι ουκρανικό πλήγμα προκάλεσε ζημιές σε φράγμα
- Μηχανολόγος μηχανικός έφτιαξε ένα ακέφαλο ρομπότ-ζόμπι…για το Χάλογουιν, vid
- Η σορός του Διονύση Σαββόπουλου μεταφέρθηκε στη Μητρόπολη για την εξόδιο ακολουθία
- Εξιχνιάστηκαν κλοπές αυτοκινήτων και κοσμημάτων στην Ανατολική Θεσσαλονίκη – Τέσσερις συλλήψεις
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ
ΓΙΟΡΤΗ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΚΑΙΡΟΣ
ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ
ΟΙΚΟΔΟΜΗ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ









