Ολοκληρώθηκε η πορεία για το Πολυτεχνείο

Χιλιάδες πολίτες βρέθηκαν στους δρόμους της Αθήνας και συμμετείχαν στην πορεία του Πολυτεχνείου της 17ης Νοεμβρίου 1973.

Στους δρόμους της συννεφιασμένης Αθήνας αντηχούσαν συνθήματα από πολίτες που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις. Φοιτητικοί σύλλογοι με σύνθημα «οι εξεγέρσεις δεν μπαίνουν στα μουσεία, εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία», φορείς, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ, το ΜέΡΑ 25, κόμματα κι οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, εργατικά σωματεία και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου συμμετείχαν στην πορεία.

Οι συμμετέχοντες στην πορεία συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος και κατευθύνθηκαν προς την αμερικάνικη πρεσβεία στην Βασιλίσσης Σοφίας. Του συλλαλητηρίου προπορευόταν ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 κρατώντας πανό με σύνθημα «Αντίσταση για πάντα στο φασισμό».

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στην πορεία συμμετείχαν 10.000 άνθρωποι. Ταυτόχρονα, πάνω από τους διαδηλωτές πετούσε ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. και φοιτητές έλεγαν συνθήματα όπως «φέρτε ελικόπτερα, φέρτε και το ΝΑΤΟ, με οργάνωση κι αγώνα θα ‘ρθουν τα πάνω-κάτω» και «πουλήστε το ελικόπτερο που βλέπει την πορεία και κάντε τα λεφτά φοιτητική εστία».

reader/eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί