Οικονόμου: Την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις για παρέμβαση στα καύσιμα- Τι είπε για τις τουρκικές προκλήσεις

Στόχος είναι να δοθούν περισσότερα χρήματα σε περισσότερους πολίτες, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε παρεμβάσεις και για τα καύσιμα, όπως έχουμε κάνει και για το ηλεκτρικό ρεύμα, προκειμένου να ανακουφιστεί μια πολύ μεγάλη ομάδα πολιτών από την εισαγμένη ακρίβεια, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή.

«Την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν οι ανακοινώσεις, που νομίζω ότι θα απαντήσουν με αρκετή επάρκεια στην ανάγκη στήριξης της κοινωνίας, στο φαινόμενο που αντιμετωπίζουμνε», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Ο χρονικός ορίζοντας (της νέας επιδότησης) θα καλύπτει το επόμενο δίμηνο, τρίμηνο, χωρίς αμφιβολία. Από κει και πέρα γίνεται μια προσπάθεια να διευρυνθεί και η περίμετρος και το ύψος της στήριξης, αλλά συγκεκριμένα και οριστικά πράγματα θα είμαστε σε θέση να πούμε την επόμενη εβδομάδα».

«Απέναντι σε κάθε πρόκληση, θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»


Απέναντι σε κάθε πρόκληση, θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχολιάζοντας την τουρκική προκλητικότητα απέναντι στη χώρα μας.

«Η χώρα με αυτοπεποίθηση αντιμετωπίζει την προκλητικότητα της Τουρκίας, χωρίς να μας πιάνει κανένας πανικός ή χωρίς να παρασυρόμαστε σε αυτή τη λεκτική αντιπαράθεση», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «προφανώς και δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε». Απάντησε, μάλιστα, ότι η χώρα «είναι έτοιμη» αλλά επισήμανε πως αυτό δεν σημαίνει «ότι είμαστε στο παρα ένα ενός πολύ θερμού επεισοδίου».

Κληθείς να σχολιάσει τις νέες δηλώσεις Μπαχτσελί, ο οποίος κάλεσε την τουρκική ηγεσία να κηρύξει μονομερώς ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο, χρησιμοποιώντας ένα από τα ελληνικά νησιά, ο κ. Οικονόμου τόνισε: «Ούτε αυτά που λέει ο Μπαχτσελί, ούτε η συντονισμένη από την πλευρά της τουρκικής ηγεσίας προκλητική ρητορική, με ανιστόρητους ισχυρισμούς και έωλα επιχειρήματα, μπορούν να σταθούν κατά οποιοδνήποτε τρόπο απέναντι στο διεθνές δίκαιο, το δίκαιο της θάλασσας και τις διεθνείς συνθήκες».

Τόνισε ότι αυτό είναι ένα μήνυμα που η Ελλάδα εκπέμπει σε κάθε κατεύθυνση: «Αυτή την τακτική της Τουρκίας η ελληνική εξωτερική πολιτική με ψυχραιμία, νηφαλιότητα και στέρεα επιχειρήματα την αποδομεί σε όλα τα φόρα. Διαπιστώνουμε την ομόθυμη καταδικη της διεθνούς κοινότητας».

Απέναντι στο διεθνές δίκαιο, δεν μπορεί να σταθεί «οποιαδήποτε στρέβλωση ή κατασκευή», ξεκαθάρισε, κάνοντας σαφές, ωστόσο, ότι «Η Ελλάδα θέλει το Αιγαίο και η Αν. Μεσόγειος να είναι περιοχή σταθερότητας».

Η στάση των συμμάχων μας


Επισήμανε ότι οι συμμάχοι μας δεν μας στηρίζουν μόνο στα λόγια, λέγοντας: «Η Τουρκία είναι η μοναδική χώρα για την οποία δεν γίνεται συζήτηση όσον αφορά την ενταξιακή της προοπτική. Σε ό,τι αφορά τα εξοπλιστικά, υπάρχει μία γενικόλογη συζήτηση, η οποία πουθενά δεν φαίνεται να αποκτά σάρκα και οστά. Βλέπουμε καθαρές αποδοκιμασίες από όλες της πλευρές».

«Το γεγονός ότι συνομιλούν με την Τουρκία οι Ευρωπαίοι εταίροι, όπως και πρέπει να το κάνουν, κάτι που είναι και δική μας επιδίωξη – με το παράλογο δεν μπροούμε να συνομιλούμε – αλίμονο αν δεν έχουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας. Αυτό όμως, δεν αναιρεί σε τίποτα τις πολύ καθαρές θέσεις που έχουν πάρει (οι Ευρωπαίοι) απέναντι σε οποιεσδήποτε αναθεωρητικές τάσεις ή σε απειλητικές διαθέσεις που εκδηλώνει η τουρκική πλευρά απέναντι στη χώρα μας. Είναι σαφές και το έχει εισπράξει και η τουρκική πλευρά. Μέρος της τακτικής της αντανακλά και τον εκνευρισμό της», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η Ελλάδα είναι μία χώρα που δεν προκαλεί, αλλά και δεν κάνει βήμα πίσω σε ό,τι αφορά την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα, τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Όπως είπε, «η πολιτική μας πρέπει να είναι τέτοια που να μην μας εγκλωβίσει σε επώδυνα διλήμματα».

imerisia/ photo intime

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί