«Στην τελική ευθεία βρίσκεται το έργο προϋπολογισμού 30 εκατ. Euro για τον εξοπλισμό ρομποτικής & STEM στα σχολεία μας μέσω του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας», αναφέρει ο κ. Οικονόμου, στην ανάρτησή του, και επισημαίνει: «Με σχέδιο θα διατεθούν περισσότερα από 177.000 σετ ρομποτικής για παιδιά 4-15 ετών».
Το έργο αφορά, δηλαδή, μαθητές νηπιαγωγείου, δημοτικού και γυμνασίου και τα σετ ρομποτικής θα είναι προσαρμοσμένα ανά ηλικιακή ομάδα και μαθησιακές ανάγκες. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται ο ψηφιακός μετασχηματισμός της εκπαίδευσης, όπως τονίζουν πηγές, ενώ συμπληρώνονται και άλλες δράσεις στην ίδια κατεύθυνση, όπως το πρόγραμμα Ψηφιακή Μέριμνα.
Η εκπαιδευτική ρομποτική έχει ενταχθεί στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων από τη φετινή σχολική χρονιά μέσω των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, σε νηπιαγωγείο, δημοτικό και γυμνάσιο, ενώ προβλέπεται και στοχευμένη επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε αυτές τις καινοτόμες διδακτικές μεθόδους.
photo intime
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΑΣΕΠ: Προσωρινά αποτελέσματα για υποψηφίους κατηγορίας ΤΕ του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού
- EY ZHN: Ενημερωτική εκδήλωση του ΥΜΑΘ για τις τουριστικές διαδρομές με άξονα την Αριστοτελική φιλοσοφία
- Ο Τραμπ αναχώρησε για τη δεύτερη επίσημη επίσκεψή του στο Ηνωμένο Βασίλειο
- Σπάνια επίσκεψη Σοϊγκού στο Ιράκ, video
- Τραμπ: «Έχουμε συμφωνία για το TikTok»
- Νατοϊκό φιάσκο! «Ελαττωματικός πύραυλος F-16 και όχι ρωσικό drone κατέστρεψε στέγη σπιτιού», λένε πολωνικά ΜΜΕ
- Ο Σίσι αποκάλεσε το Ισραήλ «εχθρό» – Η πρώτη φορά που Αιγύπτιος πρόεδρος προβαίνει σε τέτοιο χαρακτηρισμό
- Έπος! Αυτό ανακάλυψαν κάτω από τις αναρτήσεις του Ζελένσκι, vid
- Τα «καρφιά» του ΠΑΣΟΚ για την «μεταγραφή» Λοβέρδου στη ΝΔ
- Πυρκαγιά ξέσπασε στην Άνδρο – Προειδοποιητικό μήνυμα του 112