«Στην τελική ευθεία βρίσκεται το έργο προϋπολογισμού 30 εκατ. Euro για τον εξοπλισμό ρομποτικής & STEM στα σχολεία μας μέσω του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας», αναφέρει ο κ. Οικονόμου, στην ανάρτησή του, και επισημαίνει: «Με σχέδιο θα διατεθούν περισσότερα από 177.000 σετ ρομποτικής για παιδιά 4-15 ετών».
Το έργο αφορά, δηλαδή, μαθητές νηπιαγωγείου, δημοτικού και γυμνασίου και τα σετ ρομποτικής θα είναι προσαρμοσμένα ανά ηλικιακή ομάδα και μαθησιακές ανάγκες. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται ο ψηφιακός μετασχηματισμός της εκπαίδευσης, όπως τονίζουν πηγές, ενώ συμπληρώνονται και άλλες δράσεις στην ίδια κατεύθυνση, όπως το πρόγραμμα Ψηφιακή Μέριμνα.
Η εκπαιδευτική ρομποτική έχει ενταχθεί στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων από τη φετινή σχολική χρονιά μέσω των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, σε νηπιαγωγείο, δημοτικό και γυμνάσιο, ενώ προβλέπεται και στοχευμένη επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε αυτές τις καινοτόμες διδακτικές μεθόδους.
photo intime
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Γυναίκα κατέγραφε τα πάντα από την τηλεόραση για 30 χρόνια! Στοίβα οι βιντεοκασέτες, vid
- Ηφαίστειο που θεωρούνταν σβηστό εδώ και 710.000 χρόνια δείχνει να “ξυπνά”! vid
- Λήξη συναγερμού στα Εξάρχεια – Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων
- Όταν ο Πούτιν χρησιμοποίησε λόγια που είπε ο Χριστός, vid
- Αμερικανός επιχειρηματίας προτείνει άγαλμα του Προμηθέα στο Αλκατράζ! ΦΩΤΟ
- Τέλος εποχής στην Ε.Ε.: Ταξίδια ΜΟΝΟ με βιομετρικά στοιχεία – Τι αλλάζει
- Κυρ. Μητσοτάκης από Πεντέλη: Προσπαθούμε κάθε μέρα να κάνουμε τις ζωές των Ελλήνων πολιτών καλύτερες
- Κλειστή η Χαριλάου Τρικούπη και γύρω δρόμοι στα Εξάρχεια, λόγω ύποπτου αντικειμένου
- Το Ιράν ανακοίνωσε ότι δεν δεσμεύεται πλέον από “περιορισμούς” στο πυρηνικό του πρόγραμμα
- ΒΙΝΤΕΟ-Παρωδία με τον «νάνο» Ζελένσκι και τον Τραμπ
Κύρια Θέματα

















