Οικονόμου για Αττική Οδό: Παραμένουν 1.200 οχήματα εγκλωβισμένα – Θα αποδοθούν ευθύνες και κυρώσεις

Ακόμα 1.200 οχήματα παραμένουν εγκλωβισμένα στην Αττική Οδό, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Για τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ελπίς» στην Αττική, σε ό,τι αφορά τόσο τους ανθρώπους που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό και σε άλλα σημεία του λεκανοπεδίου, όσο και τα προβλήματα ηλεκτροδότησης, μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ο ίδιος, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου να επιλυθούν όλα τα προβλήματα, ενώ αναφορικά με την ταλαιπωρία των οδηγών στην Αττική Οδό, επεσήμανε ότι θα αποδοθούν ευθύνες και θα επιβληθούν κυρώσεις.

«Οφείλουμε τη συγγνώμη μας ως οργανωμένο κράτος» είπε, σημειώνοντας ότι και η κυβέρνηση θα αναλάβει τις ευθύνες της.

«Η διαχείριση του δρόμου, με ευθύνη της εταιρείας, κατέρρευσε από την πρώτη στιγμή» τόνισε ακόμα, προσθέτοντας πως θα γίνει «ό,τι πρέπει» και σε ό,τι αφορά πιθανές αποζημιώσεις των οδηγών. Όπως είπε, «όλο το βράδυ βρίσκεται σε εξέλιξη υπεράνθρωπη προσπάθεια», η οποία συνεχίζεται, συμπληρώνοντας ότι σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, απεγκλωβίστηκαν τα 2/3 των οχημάτων, ήτοι 1.800 οχήματα, ενώ 1.200 οχήματα έχουν μείνει στην Αττική Οδό, είτε εγκαταλελειμμένα, είτε με τους οδηγούς μέσα. «Από τις πρώτες πρωινές ώρες, γίνεται προσπάθεια να απεγκλωβιστούν όλοι» ανέφερε, προσθέτοντας ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια.

Ο ίδιος, αναφερόμενος στα εκτεταμένα προβλήματα, μεταξύ άλλων, είπε ότι η κακοκαιρία «ξεπέρασε τις προβλέψεις», ενώ συνέστησε στους οδηγούς που αναγκάστηκαν να αφήσουν τα οχήματά τους, να επικοινωνούν είτε με την Αστυνομία, είτε με την Πολιτική Προστασία, για σχετικές οδηγίες.«Βασική και γενική σύσταση είναι να μένει σπίτι του ο κόσμος που κατάφερε να φθάσει» είπε.

Η ταλαιπωρία για τους οδηγούς που εγκλωβίστηκαν χθες στην Αττική Οδό, συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα, με τα αυτοκίνητα να παραμένουν αποκλεισμένα, με ή χωρίς τους οδηγούς, πολλοί από τους οποίους αποφάσισαν να φύγουν μόνοι τους. Στο πλαίσιο αυτό, κλειστά θα είναι σήμερα τα καταστήματα λιανικού εμπορίου και τα τραπεζικά καταστήματα.

Σε καθεστώς γενικής αργίας θα είναι ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας.

Εν τω μεταξύ, χωρίς ρεύμα παραμένουν και αρκετές περιοχές της Αττικής, όπως το Μαρούσι, τα Μελίσσια, η Μεταμόρφωση και το Ηράκλειο, σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά. Ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι οι προσπάθειες αποκατάστασης των βλαβών συνεχίζονται και σε αυτό το σκέλος, αναφέροντας ότι στόχος είναι να αποκατασταθούν σταδιακά, εντός της ημέρας, όλα τα προβλήματα.

(sputniknews. gr / photo: intime)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί