Οικονόμου: «Ενεργοποιήθηκε ο ελεγκτικός μηχανισμός για την αισχροκέρδεια» (vid)

Ο κ. Οικονόμου τοποθετήθηκε σχετικά τις ανατιμήσεις στα βασικά καταναλωτικά προϊόντα αλλά και στην ενεργειακή κρίση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μίλησε σε τηλεοπτικό κανάλι λέγοντας:

«Οι οικονομικές συνέπεις του πολέμου στην Ουκρανία, έιναι τεράστιες οφελουμε να το πούμε αυτό στον κόσμο, βλέπουμε τι γίνεται στην διαμόρφωση των τιμών ενέργειας, ρεύματος, φυσικού αερίου. Η κυβέρνηση παρενέβη στο ζήτημα της ενεργειακής κρίσης και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να περιορίσουμε τις οικονομικές συνέπεις».

Η κυβέρνηση αποφάσισε την οριζόντια στήριξη σε ό,τι αφορά στην ενέργεια, θα υπάρξει μία έμμεση ενίσχυση του εισοδήματος, έρχεται μείωση στον ΕΝΦΙΑ που έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά πολιτικών αποφάσεων. Ωστόσο, επειδή θα υπάρξουν κατηγορίες πολιτών που θα αντιμετωπίσουν μεγαλύτερο πρόβλημα, θα υπάρξει μία περαιτέρω ενίσχυση στα νοικοκυριά», πρόσθεσε.

«Υπάρχει μία αυξημένη ενεργοποίηση του ελεγκτικού μηχανισμου για να αποφύγουμε τις περιπτώσεις αισχροκέρδειας με το πλαφόν», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Όσο αφορά στον ειδικό φόρο κατανάλωσης ο κ. Οικονόμου επεσήμανε πως, «όταν κανείς παίρνει μέτρα θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν μας την επιρροή στους ανθρώπους και δεύτερον, τις συνθήκες. Έχει σημασία, να έχεις τη ματιά σου στραμμένη στα δημοσιονομικά, στην οικονομια, την ομαλή εκτέλεση του προϋπολογισμού και στην ικανότητα του κράτους να στηρίζει και το υπόλοιπο κομμάτι της κοινωνίας, την υγεία, αλλά και την παιδεία. Αυτά που μπορουμε να δώσουμε, δίνουμε. Στα καταναλωτικά αγαθά, δεν εγγυάται κανείς ότι θα δει την αλλαγή ο καταναλωτής άμεσα σε αυτά που θα πληρώσει όταν αγοράσει κάτι».

«Ερχεται η δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού από 1η Μαΐου», πρόσθεσε.

«Ηθικά σωστή και εθνικά επιβεβλημένη η απόφαση αποστολής αμυντικού εξοπλισμού»
Ο κ. Οικονόμου, μεταξύ άλλων, μίλησε και για την απόφαση της Ελλάδας να στείλει αμυντικό εξοπλισμό στην Ουκρανία.

«Η απόφαση μας αυτή ήταν ηθικά σωστή και εθνικά επιβεβλημένη. Άλλωστε ο εξοπλιμός που στείλαμε ήταν στοιχειώδης εξοπλισμός που ενισχύει την άμυνα, δεν πλήττει στόχους στην Ρωσία. Η Τουρικία έχει στείλει drones, ωστόσο η Ελλάδα είναι ταυτισμένη με τους εταίρους και τους συμμάχους της απέναντι στον ουκρανικό λαό», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Έχουμε έρθει σε επαφή και εμείς με προκλήσεις τέτοιου τύπου. Συντασσόμαστε με τους εταίρους μας και αντιμετωπίζουμε καθημερινά την κάθε πρόκληση. Η Ελλάδα έχει λάβει όλα τα μέτρα, δεν είναι ιστορικά και πολιτικά αφελής για να βρεθεί αιφνιδιασμένη», κατέληξε λέγοντας ο κ. Οικονόμου.

mega/ photo vid screenshot

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί