• Αρχική
  • Άρθρα
  • Οι συστάσεις του CDC για τα ταξίδια προς την Ελλάδα- Μετά θέλουμε και τουρίστες!

Οι συστάσεις του CDC για τα ταξίδια προς την Ελλάδα- Μετά θέλουμε και τουρίστες!

holiday unsplash
Να αποφεύγουν τα ταξίδια προς την Ελλάδα, συνιστά στους Αμερικανούς το Κέντρο Ελέγχου Νόσων των Ηνωμένων Πολιτειών (CDC).

Στον παγκόσμιο ταξιδιωτικό χάρτη του CDC, η Ελλάδα – όπως και όλη η υπόλοιπη Ευρώπη – έχει χρωματιστεί με βαθύ κόκκινο χρώμα και βρίσκεται στο επίπεδο «πολύ υψηλού κινδύνου».

«Ακόμη και οι εμβολιασμένοι κινδυνεύουν να κολλήσουν κορωνοϊό στην Ελλάδα»
Όπως αναφέρουν οι σχετικές οδηγίες, «καλό είναι να αποφεύγονται τα ταξίδια στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με το CDC, «η επιδημιολογική κατάσταση στην Ελλάδα είναι τέτοια, που ακόμη και όσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι μπορεί να κολλήσουν και να μεταδώσουν κάποιο από τα μεταλλαγμένα στελέχη του ιού».

Συστάσεις για όσους είναι απαραίτητο να ταξιδέψουν στην Ελλάδα
Το CDC συνιστά στους Αμερικανούς που είναι απαραίτητο να ταξιδέψουν προς τη χώρα μας, να εμβολιαστούν πλήρως πριν προγραμματίσουν το ταξίδι τους.

Επιπλέον, συνιστά στους ταξιδιώτες να φορούν παντού μάσκα, να τηρούν αποστάσεις και να μένουν προσηλωμένοι στους κανόνες υγιεινής, κυρίως στο τακτικό πλύσιμο των χεριών.

Τα παράπανω έχουν χαρακτήρα σύστασης και όχι επίσημης ταξιδιωτικής οδηγίας.

Το CDC έχει εκδώσει αναλυτικές οδηγίες για τα ταξίδια, ανάλογα με το επίπεδο του εμβολιασμού. Πριν λίγες μέρες, ανακοίνωσε οτι τα ταξίδια εντός ΗΠΑ είναι «χαμηλού κινδύνου» για όσους έχουν πλήρως εμβολιαστεί κατά της νόσου Covid-19.

photo unsplash