• Αρχική
  • Άρθρα
  • Οι πλωτές μονάδες του ΕΟΔΥ σε δράση -Οι πρώτες εντυπωσιακές εικόνες από τα τεστ στα νησιά (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι πλωτές μονάδες του ΕΟΔΥ σε δράση -Οι πρώτες εντυπωσιακές εικόνες από τα τεστ στα νησιά (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε πλήρη λειτουργία βρίσκονται πλέον οι πλωτές μονάδες του ΕΟΔΥ, που στόχο έχουν να εντοπίζουν πολύ γρήγορα κρούσματα κορωνοϊού στα Ελληνικά νησιά.

Οι πλωτές μονάδες του ΕΟΔΥ έλαβαν το σήμα για να ξεκινήσουν τους ελέγχους τη Δευτέρα, 25 Μαΐου και έχουν ήδη γίνει τεστ στην Κίμωλο αλλά και στη Σίκινο. Ο ΕΟΔΥ, αξιολογώντας την ιδιαιτερότητα της ελληνικής γεωγραφικής κατανομής και τις δυσκολίες επικοινωνίας με τα δεκάδες νησιά, σύναψε συμφωνία συνεργασίας με την «Σύμπλευση ΑΜΚΕ» για την πραγματοποίηση τεστ σε μικρά και απομονωμένα νησιά του Αιγαίου.

Ο σχεδιασμός προβλέπει ότι η «Σύμπλευση» με τα φουσκωτά και τα πληρώματά της θα μεταφέρει τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ από την Αττική σε κάθε νησί που θα αποφασιστεί, για την διενέργεια διαγνωστικών τεστ για την ανίχνευση του ιού SARS-CoV-2. Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν από κοινού με τους ιατρούς και τους εθελοντές της Σύμπλευσης και πάντα με βάση το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Όλοι οι γιατροί και οι νοσηλευτές που θα μεταβούν στα νησιά θα εξεταστούν πρώτα για COVID-19.
Βίντεο: Οι πρώτες εικόνες από τις πλωτές μονάδες του ΕΟΔΥ

Στη συνέχεια η «Σύμπλευση» θα μεταφέρει τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ και τα βιολογικά δείγματα που συλλέχθηκαν και συσκευάστηκαν κατάλληλα στα συνεργαζόμενα εργαστήρια στην Αττική. Στο πλαίσιο της συνεργασίας θα πραγματοποιείται μεταφορά δειγμάτων από τεστ για COVID-19, όποτε χρειάζεται, από τα νησιά του Αιγαίου στην Αττική από τις ομάδες της Σύμπλευσης.

Δείτε τις πρώτες, εντυπωσιακές εικόνες -πρόκειται για αμοντάριστα πλάνα- από τις πλωτές μονάδες του ΕΟΔΥ να επιχειρούν στα ελληνικά νησιά:

iefimerida / photo video screenshot