Οι Έλληνες γυρνούν την πλάτη στο σουβλάκι! «Τιμωρούν» τα μαγαζιά με τις ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ! «Πάτωσε» το delivery

Μειώνονται οι παραγγελίες μέσω delivery, καθώς η τιμή στο πιο προσιτό φαγητό των Ελλήνων, το σουβλάκι, έχει σκαρφαλώσει πάνω από 3 ευρώ!

Πλέον η τιμή του έχει εκτιναχθεί ξεπερνώντας τα 3 ευρώ ενώ σύμφωνα με ιδιοκτήτες ψητοπωλείων, με το μπαράζ ανατιμήσεων στην αγορά, η τιμή του μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 4 ευρώ!

Οι τιμές που…ζαλίζουν

Το τυλιχτό σουβλάκι ήδη από τον Μάρτιο είχε «τσιμπήσει» κατά 10 – 15% σε σχέση με την τιμή του το περασμένο φθινόπωρο.


Στην πλειοψηφία των ψητοπωλείων εντός Αττικής το τυλιχτό κυμαίνεται κοντά στα 3,20 – 3,30 ευρώ, στη Θεσσαλονίκη φτάνει τα 3,50 ευρώ κατά μέσο όρο, ενώ πάνω από τα 3,50 ευρώ πωλείται σε κάποια νησιά.


Αντίστοιχα με το «τυλιχτό» έχει αυξηθεί και το σκέτο σουβλάκι (καλαμάκι κοτόπουλο και χοιρινό) κατά περίπου 0,40 λεπτά φτάνοντας.

Ελεύθερη πτώση στις παραγγελίες

Οι τρομακτικές ανατιμήσεις έφερε και μείωση (αναμενόμενο) στην κατανάλωση!

Αξίζει να σημειωθεί πως οι παραγγελίες όχι μόνο γίνονται μικρότερες αλλά και πιο αραιές, με τους μαγαζάτορες να….τραβάνε τα μαλλιά τους!

  • Στην Αττική η πτώση στην κατανάλωση αυτή στιγμή αγγίζει έως και το 15%.
  • Μεγαλύτερη μείωση στις παραγγελίες διαπιστώνουν οι επαγγελματίες στη Θεσσαλονίκη καθώς όπως επισημαίνει ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ Θεσσαλονίκης Μιχάλης Επιτροπίδης φτάνει το 30% σε σύγκριση με πέρσι.

(Ertnews – φωτο:intime)

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί