Οι Eλληνες φουλάρουν καύσιμα στην Βουλγαρία

Oι Eλληνες οδηγοί, αναζητώντας πιο οικονομικές τιμές στα καύσιμα, περνάνε τα σύνορα και γεμίζουν τα ρεζερβουάρ τους σε Βουλγαρία και Βόρεια Μακεδονία, δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, Θέμης Κιουρτζής, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Έχουμε κάνει πρόταση στο υπουργείο Οικονομικών, έστω και δοκιμαστικά η κάρτα του Πολίτη και το Fuel Pass να παίρνουν φθηνό καύσιμο, όπως σε γειτονικές χώρες» δήλωσε ο κ. Κιουρτζής.

Όπως υποστήριξε στην ΕΡΤ, αν ισχύσει αυτό, η Πολιτεία θα καταλάβει ότι το έσοδο που θα έχει από την αύξηση των πωλήσεων θα είναι αρκετά μεγαλύτερο από το προβλεπόμενο και θα ισοσκελίσει αν θέλετε, τη μείωση των εσόδων από τον αυξημένο ειδικό φόρο κατανάλωσης.

«Οι αυξημένες πωλήσεις θα φέρουν εξισορρόπηση στα έσοδα από τη μείωση του Ειδικού Φόρου κατανάλωσης» υποστήριξε ο κ. Κιουρτζής αναφέροντας ότι θα πρέπει η Πολιτεία να σκεφτεί σοβαρά αυτή την πρόταση.

Θα ανέβουν οι τιμές των καυσίμων από 1η Ιανουαρίου
Αναφορικά με την τιμή του πετρελαίουθέρμανσης η πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα, μιλώντας στην ΕΡΤ εκτίμησε ότι «από την 1η Ιανουαρίου θα ανέβει».

«Όσοι θέλουν να πάρουν πετρέλαιο θέρμανσης, να πάρουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας, να επωφεληθούν τα 25 λεπτά, συν τα τριάμισι (σ.σ. η έκπτωση από τα διυλιστήρια)» ανέφερε η κ. Ζάγκα. Μιλώντας για την τιμή στο πετρέλαιο κίνησης και στην αμόλυβδη τόνισε ότι η απλή αμόλυβδη είναι γύρω στο 1.80 €/λίτρο ενώ το απλό πετρέλαιο στην Αττική πωλείται προς 1,76 €/λίτρο.

«Τον τελευταίο καιρό είχαμε πτώση 15 – 20% στα μαγαζιά μας γιατί ο κόσμος έκανε μια οικονομία», πρόσθεσε.

«Ήμασταν η τρίτη πιο ακριβή χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση στην αμόλυβδη, λόγω φόρου, και τώρα γίναμε δεύτερη. Δηλαδή ανεβαίνουμε αντί να κατεβαίνουμε» τόνισε, εξηγώντας ότι όσο δε μειώνεται ο ειδικός φόρος ή έστω το ΦΠΑ που πιάνουν το 60% της τιμής δεν πρόκειται να δούμε φθηνό καύσιμο.

Η ίδια κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει το ρίσκο ώστε το καύσιμο να μην είναι πια είδος πολυτελείας.

Τα παράπονα των βενζινοπωλών
Ο κ. Κιουρτζής εκτίμησε ότι τις επόμενες ημέρες θα έχουμε μία αύξηση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης τουλάχιστον κατά 13 λεπτά. Ο ίδιος δήλωσε ότι θα πρέπει να σταματήσει το υπουργείο Ανάπτυξης να τα βάζει με τους πρατηριούχους λέγοντας ότι είναι δυσαρεστημένοι από την αντιμετώπιση που έχουν.

«Βράζουν οι πρατηριούχοι και ως προς το Παρατηρητήριο Τιμών με τις 3.000 ευρώ πρόστιμο που μας βάζουν σε περίπτωση που δε διορθώσουμε την τιμή εντός της εβδομάδος», προσέθεσε λέγοντας ότι είναι άδικο το αρμόδιο υπουργειο να δείχνει τον πρατηριούχο ότι ευθύνεται για το κόστος του καυσίμου.«Δεν μπορείς να βάλεις σε κάποιον 5.000 ευρώ πρόστιμο γιατί κέρδισε 2 ευρώ τη μέρα. Επειδή ο κ. Γεωργιάδης είναι άνθρωπος της αγοράς, θα πρέπει να το ξανασκεφτεί πολύ σοβαρά το θέμα. Πρέπει να σταματήσει η αδικία απέναντι στους πρατηριούχους».

Και όπως είπε, αν θέλει η Πολιτεία να έχουμε νομιμότητα στην αγορά θα πρέπει να έχουμε διαφορετικά τα πράγματα.

imerisia, intime

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί