• Αρχική
  • Άρθρα
  • Οι αριθμοί «ζαλίζουν»: Η πρώτη δόση «μεταναστών» που περιμένει να μπει τώρα στην χώρα μας (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι αριθμοί «ζαλίζουν»: Η πρώτη δόση «μεταναστών» που περιμένει να μπει τώρα στην χώρα μας (ΒΙΝΤΕΟ)

Τους στέλνουν με ένα μήνυμα στο κινητό...

Χιλιάδες παράνομοι μετανάστες βρίσκονται στα ελληνικά σύνορα, μετά την ανακοίνωση της Τουρκίας πως ανοίγει τα σύνορά της.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, οι παράνομοι μετανάστες έλαβαν μήνυμα στο κινητό τους, το οποίο τους οδηγούσε στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «MEGA», η πρώτη δόση έλευσης στην Ελλάδα περιλαμβάνει 120 χιλιάδες μουσουλμάνους «μετανάστες» που είναι έτοιμοι να περάσουν στα Ελληνικά νησιά, ενώ κάποιοι από αυτούς κατευθύνονται σε τούρκικες περιοχές απέναντι από την Μυτιλήνη.

Οι διακινητές περιμένουν την στιγμή που θα πέσει «σύρμα», ενώ, όπως διαβάσατε νωρίτερα, οι ψαράδες στην Σμύρνη δηλώνουν ότι «Θα μεταφέρουμε με χαρά τους πρόσφυγες στα νησιά της Ελλάδας».

Μάλιστα κάποιοι λένε «μακάρι να μας δώσει τη δυνατότητα το κράτος μας να τους μεταφέρουμε μέρα-νύχτα, όλο το 24ωρο. Να τους αφήνουμε και να γυρνάμε. Είμαστε δίπλα στο κράτος μας».

Από την πλευρά της, η Τουρκία δεν θεωρεί ότι η απόφασή της να επιτρέψει σε ορισμένους από τα εκατομμύρια των μουσουλμάνων «μεταναστών» που φιλοξενεί να περάσουν στην Ευρώπη θα έχει επιπτώσεις στις σχέσεις της με την Δύση, δήλωσε σήμερα ο διευθυντής της υπηρεσίας Μέσων Ενημέρωσης και Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν.

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο Αλτούν δήλωσε ότι οι πρόσφυγες αποτελούν πλέον πρόβλημα της Ευρώπης.

Ο Φαχρετίν Αλτούν δήλωσε, επίσης, ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν θα πει στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας ότι η λεκτική υποστήριξη σχετικά με την επαρχία Ιντλίμπ δεν είναι αρκετή και ότι η Άγκυρα περιμένει «πραγματική» βοήθεια, για να αντιμετωπίσει την Ρωσία.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI