Οφειλές: Μέχρι πότε έχουν διορία για να μην χάσουν τις ρυθμίσεις οι οφειλέτες

Χρονικό περιθώριο έως τις 19 Ιουλίου έχουν οι οφειλέτες για να «κλείσουν» τις εκκρεμείς και αρύθμιστες οφειλές τους προκειμένου να μην χάσουν τις ρυθμίσεις στις οποίες έχουν ενταχθεί.

Σε αυτά τα πλαίσια οι οφειλέτες να εξοφλήσουν είτε όλο το ποσό είτε τμηματικά ενδεχόμενες παλιές οφειλές τους, έτσι ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν να αποπληρώνουν τις νέες, και ρυθμισμένες οφειλές τους.

Επιπλέον, «πρόβλημα» θα προκύψει για τον οφειλέτη και σε περίπτωση που δεν υποβάλλει εμπρόθεσμα τις δηλώσεις εισοδήματος ή ΦΠΑ, καθ’ όλο το διάστημα της ρύθμισης των οφειλών του και μέχρι την εξόφλησή τους, εντός τριών μηνών το αργότερο από την παρέλευση της προθεσμίας υποβολής τους ή, εφόσον η προθεσμία υποβολής έχει παρέλθει μέχρι τη 19η Απριλίου 2024, εντός τριών μηνών από την ημερομηνία αυτή.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο της ΑΑΔΕ, ο οφειλέτης δεν θα χάνει τις ρυθμίσεις:

  • σε περίπτωση που θα προκύπτει νέα ληξιπρόθεσμη οφειλή, εφόσον η νέα αυτή οφειλή εξοφληθεί ολοσχερώς ή τακτοποιηθεί με νέα ρύθμιση δόσεων εντός τριών μηνών από τη λήξη της προθεσμίας καταβολής της,
  • σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης υποβολής κάποιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος ή ΦΠΑ, εφόσον η δήλωση αυτή υποβληθεί εντός τριών μηνών από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της.

newsit – freepik photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί