• Αρχική
  • Άρθρα
  • Οδηγίες προς ταξιδιώτες- Τι να προσέξουν σε κακοκαιρία στον αυτοκινητόδρομο

Οδηγίες προς ταξιδιώτες- Τι να προσέξουν σε κακοκαιρία στον αυτοκινητόδρομο

kakokairia diodia eurokinissi
Σε ετοιμότητα η Νέα Οδός και η Κεντρική Οδός, καθώς πλησιάζει η «Μήδεια» - Οι οδηγίες προς τους ταξιδιώτες

Αναλυτικές οδηγίες στους οδηγούς οχημάτων από τη Νέα Οδό και την Κεντρική Οδό, καθώς η κακοκαιρία «Μήδεια» θα επηρεάσει τη χώρα.

Έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την ΕΜΥ, με ισχύ από το μεσημέρι του Σαββάτου (13-02-2021) έως και την Κυριακή (14-02-2021).

Προβλέπεται κακοκαιρία με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, τον ισχυρό παγετό, τους θυελλώδεις ανέμους και τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν βαθμιαία τα δυτικά και βόρεια και βαθμιαία το σύνολο της χώρας.

Η Νέα Οδός και η Κεντρική Οδός αναφέρουν ότι έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση των φαινομένων, ενώ συνιστούν στους οδηγούς λόγω της σφοδρότητας των φαινομένων να κινηθούν μόνο εφόσον είναι απολύτως απαραίτητο και να μεριμνήσουν για τα παρακάτω:

  • Να ενημερωθούν πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους για τον καιρό και τις κυκλοφοριακές συνθήκες, καλώντας την Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών της εταιρίας. Όσοι οδηγοί ενδιαφέρονται για το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε. (Μεταμόρφωση Αττικής – Σκάρφεια Φθιώτιδας) μπορούν να καλούν στο 22950 26900. Όσοι οδηγοί ενδιαφέρονται για την Ιόνια Οδό (Αντίρριο – Ιωάννινα) μπορούν να καλούν στο 2641 306 306 (καθημερινά και Σάββατο από τις 08.00 έως τις 20.00 και Κυριακή 10.00 με 18.00).
  • Να διαθέτουν επαρκή ποσότητα καυσίμου στο ρεζερβουάρ του οχήματός τους.
  • Να τηρούν αυστηρά τις αποστάσεις ασφαλείας από τα εκχιονιστικά μηχανήματα και μην τα προσπερνούν, παρακωλύοντας το έργο τους.
  • Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης να καλούν το 1075.
  • Κακοκαιρία «Μήδεια»: Νέα και Κεντρική Οδός καλούν τους οδηγούς να μην μπαίνουν στη ΛΕΑ

Οι δύο εταιρείες επισημαίνουν, επίσης, ότι η οδήγηση και η στάση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) είναι επικίνδυνη για τον οδηγό και το όχημά του. Χρήση της ΛΕΑ πρέπει να γίνεται μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Και ειδικά σε περιπτώσεις χιονοπτώσεων, δυσχεραίνει σημαντικά το έργο των εκχιονιστικών μηχανημάτων, καθώς και των οχημάτων όλων των αρμόδιων φορέων.

Παρακαλούν τέλος όλους τους οδηγούς να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Τροχαίας που είναι και η καθ’ υλην αρμόδια για τη διαχείριση της κυκλοφορίας.

athensvoice/ photo eurokinissi