Ο ΟΑΕΔ χορηγεί σε ασφαλισμένους που είναι άνεργοι επί 3 μήνες το λεγόμενο «ειδικό Βοήθημα μετά από τρίμηνη παραμονή στο Μητρώο Ανέργων».
Το βοήθημα ισούται με 15 ημερομίσθια και έτσι ανέρχεται σε 240 ευρώ, μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού.Το ποσό μπορεί να δοθεί έως και τρεις φορές τον χρόνο, δηλαδή ο άνεργος να πάρει συνολικά 720 ευρώ.
Το δικαιούνται όσοι ασφαλισμένοι παραμένουν άνεργοι επί τρεις μήνες, όσοι έχουν εξήντα τουλάχιστον ημέρες εργασίας στο έτος που προηγείται της έναρξης του τριμήνου και δεν είναι οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, μουσικοί, τραγουδιστές.
Προϋποθέσεις
- Να πραγματοποιήσει στην ασφάλιση ανεργίας εξήντα (60) τουλάχιστον ημέρες εργασίας στο έτος που προηγείται της έναρξης του τριμήνου
- Να μην υπάγονται στις κατηγορίες του άρθρου 22 του Ν. 1836/89 (οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, μουσικοί, τραγουδιστές κ.λ.π)
- Το ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα του ασφαλισμένου να μην υπερβαίνει ένα συγκεκριμένο ποσό, όπως αυτό αποδεικνύεται από το πλέον πρόσφατα διαθέσιμο έγγραφο της οικείας οικονομικής εφορίας. Το ποσό αυτό αυξάνεται κατά 293,47 ευρώ κάθε ημερολογιακό έτος.
Δικαιολογητικά
1) Πρόσφατο Εκκαθαριστικό Εφορίας ή αντίγραφο φορολογικής δήλωσης .
2) Δελτίο ανεργίας σε ισχύ.
3) ΙΒΑΝ λογ/σμού ΕΤΕ στον οποίο ο ενδιαφερόμενος πρέπει να εμφανίζεται ως πρώτος δικαιούχος.Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν τις αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά με τους εξής τρόπους: αυτοπροσώπως στις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ του τόπου κατοικίας τους ή της τελευταίας απασχόλησής τους, εφόσον η αίτηση υποβάλλεται ταυτόχρονα με την έκδοση του δελτίου ανεργίας ηλεκτρονικά, μέσω του e-services.
(aftodioikisi. gr / photo: intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας
- Συναγερμός στη Χίο: Καθυστέρηση απόπλου του «Θαλασσίτης» μετά από καταγγελία για εκρηκτικό μηχανισμό
- Πυρκαγιά στον Άγιο Ονούφριο Μαγνησίας – Επιχειρούν 33 πυροσβέστες
- Χιλιάδες συγκεντρώθηκαν στο μνημείο του Τσάρλι Κερκ στην Αριζόνα όπου θα μιλήσει ο Τραμπ, vid
- Τζόρτζια Μελόνι – «Ο θάνατος του Τσάρλι Κερκ προκάλεσε αγανάκτηση και προβληματισμό»
- Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Μυρτόφυτο Παγγαίου Καβάλας
- Το Τελ Αβίβ απορρίπτει τη “μονομερή” δήλωση αναγνώρισης παλαιστινιακού κράτους
- Σε εξέλιξη κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω συγκεντρώσεων
- Συρία: Κοινοβουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 5 Οκτωβρίου
- Χαμός στο παρασκήνιο! Τι φέρεται να προωθείται τις ΗΠΑ
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΓΕΦΥΡΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΟΜΟΛΟΓΑ

ΣΥΜΗ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΓΙΟΡΤΗ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
