• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ο θεράπων ιατρός της 93χρονης που έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό (βίντεο)

Ο θεράπων ιατρός της 93χρονης που έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό (βίντεο)

«Ήταν στην κλινική τη δική μου η κυρία αυτή. Ήταν μια ηλικιωμένη γυναίκα 93 ετών, η οποία είχε αρχίσει να βελτιώνεται σε σχέση με τα συμπτώματα της λοίμωξης από τον κορωνοϊό.

Αλλά είχε μια σοβαρή καρδιολογική νόσο και τελικά υπέκυψε από καρδιολογικές επιπλοκές», ανέφερε ο Χαράλαμπος Γώγος, λοιμωξιολόγος και καθηγητής του πανεπιστημίου Πατρών.

«Έχουμε συνολικά νοσηλεύσει 27 ασθενείς, οι 13 έχουν πάρει εξιτήριο. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύουμε δέκα ασθενείς στη μονάδα νοσηλείας της κλινικής μας, και τρεις ασθενείς είναι στον θάλαμο αρνητικής πίεσης, εκ των οποίων ο ένας διασωληνωμένος», σημείωσε ο κ. Γώγος.

Αναφορικά με την αγωγή που ακολουθείται για αυτούς τους ασθενείς, ο κ. Γώγος τόνισε ότι «είναι ένας συνδυασμός φαρμάκων, από αυτά που έχουν δοκιμαστεί από την εμπειρία που υπάρχει και στο εξωτερικό, μιας αντιικής θεραπείας που χρησιμοποιείται στο AIDS, και της χλωροκίνης», συμπληρώνοντας ότι «δεν μπορούμε να πούμε αν αποδίδουν τα φάρμακα, γιατί η πορεία των ασθενών αυτών δεν εξασφαλίζεται από την θεραπεία».

«Στο νοσοκομείο μας ξεκίνησε όλη αυτή η ιστορία σαν καταιγίδα. Ξαφνικά προέκυψαν 47 νοσούντες, 27 νοσηλεύτηκαν. Έπρεπε να στήσουμε μια ολόκληρη πτέρυγα, ενώ κινητοποιήσαμε και μεγάλο αριθμό νοσηλευτών, γιατρών κλπ. Έγινε μια τεράστια επιχείρηση να αλλάξουμε όλο το νοσοκομείο», επεσήμανε ο κ. Γώγος.

«Υπάρχουν ακόμη ελλείψεις, ιδιαίτερα σε μάσκες προστασίας, αλλά αυτό είναι πανελλήνιο πρόβλημα, και πανευρωπαϊκό», κατέληξε ο κ. Γώγος.

megetv.com/ photo video screenshot