Ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε για άλλη μία φορά το πραγματικό του πρόσωπο – ΒΙΝΤΕΟ

Καταλαβαίνουμε τι θα γινόταν στα εξοπλιστικά αν επέστρεφε για 2η φορά η αριστερά των Τσίπρα και Πολάκη.

Όταν η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας, που επιδιώκει μαζί με άλλα αριστερά κόμματα (βλ. ΜέΡΑ25) να ξαναγίνει κυβέρνηση, συμπεριφέρεται σαν να συνορεύουμε με χώρες όπως η Ελβετία και το Σαν Μαρίνο, τότε υπάρχει σοβαρότατο θέμα!

Σχολιάζοντας νωρίτερα από το βήμα της Βουλής την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία, ο Αλέξης Τσίπρας έστρεψε τα πυρά του κατά της ΝΔ και του Έλληνα πρωθυπουργού, λέγοντας ότι η ελληνογαλλική συμφωνία είναι κακή και χωρίς σχεδιασμό.

«Συναίνεση στο λάθος» διαπίστωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ όταν άκουσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να γελάει, πρόσθεσε:

«Γελάει γιατί νομίζει ότι τα χρήματα του ελληνικού λαού είναι η περιουσία της οικογένειάς του και ψωνίζει φρεγάτες, σαν να ψωνίζει γραβάτες. […] Όταν, όμως, θα βρεθούμε και πάλι σε δύσκολες συνθήκες θα έρθει η ώρα να δώσουμε λύσεις για την δύσκολη αυτή θέση εσείς δεν θα είστε εδώ. Το παρελθόν σας σάς εκδικείται. Από το χθεσινό όχι στις γραβάτες, πήγατε στο όχι στις φρεγάτες».

Σημείωσε πως ήταν λελογισμένη η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για την επαρκή άμυνα, ενώ «εσείς σε ένα χρόνο, είναι λες και κυβερνάτε άλλη χώρα, όχι αυτή που τη χρεοκοπήσατε, αλλά άλλη χώρα και φουσκώσατε προϋπολογισμό με 10 δις, χωρίς σχεδιασμό και εγγύηση».

«Το ερώτημα που σας απευθύνουμε είναι που θα φτάσει ο λογαριασμός και ποιος θα τον πληρώσει; Δεν είναι μόνο οι φρεγάτες για τις οποίες πράγματι υπήρχαν εισηγήσεις. Εδώ έχουμε και φρεγάτες και κορβέτες και Rafalle. Είναι και τα 6 επιπλέον Rafalle. Η πρόθεση να μπούμε στο πρόγραμμα των F35. Είναι και ο εκσυγχρονισμός επιπλέον F16. Είναι ο εκσυγχρονισμός ΜΕΚΟ. Και είναι και η σκανδαλώδης υπερκοστολόγηση στην αναβάθμιση του κέντρου αεροπορικής εκπαίδευσης στην Καλαμάτα με το Ισραήλ. Μας είχαν δώσει αντίστοιχη κοστολόγηση αλλά εμείς επιλέξαμε να προχωρήσουμε με δικές μας δυνάμεις και στο ¼ της τιμής. Θα είμαστε εδώ να ελέγξουμε και το τελευταίο ευρώ», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός έχουν μια αγωνία να καλύψουν τις προμήθειες για όλο τον εξοπλιστικό ορίζοντα, σε μια υπερχρεωμένη χώρα εν μέσω πανδημίας.

Ξέχασε όμως μάλλον τι έλεγε επί του θέματος ο κ. Τσίπρας:

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί