Ο Στρατός στη μάχη του κορωνοϊού- Ενδέχεται να αναλάβει τη φύλαξη του οικισμού των Ρομά στη Λάρισα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενος ο Στρατός να αναλάβει τη φύλαξη στον οικισμό των Ρομά στο Κουτσόχερο στη Λάρισα. Κάτι τέτοιο θα γίνει μόνο εάν δεν υπάρξουν θετικά αποτελέσματα αναφορικά με την καραντίνα και αν δεν αντιληφθούν οι Ρομά του οικισμού ότι υπάρχει πρόβλημα διασποράς του κορωνοϊού. όπως είπε μέσω του […]

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενος ο Στρατός να αναλάβει τη φύλαξη στον οικισμό των Ρομά στο Κουτσόχερο στη Λάρισα.

Κάτι τέτοιο θα γίνει μόνο εάν δεν υπάρξουν θετικά αποτελέσματα αναφορικά με την καραντίνα και αν δεν αντιληφθούν οι Ρομά του οικισμού ότι υπάρχει πρόβλημα διασποράς του κορωνοϊού.

όπως είπε μέσω του ΣΚΑΪ ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός: «Αν χρειαστεί μπορεί να αναλάβει ο στρατός τη φύλαξη στον οικισμό» προειδοποίησε.  Είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση διαχείρισης της κρίσης… Αν δεν καταλάβουν ότι είναι δικό τους πρώτα το πρόβλημα στα παιδιά τους στις οικογένειες τους, ίσως πάμε σε πιο δραστικά μέτρα» πρόσθεσε. «Υπάρχουν και άνθρωποι που το είχαν καταλάβει ότι είναι στα σπίτια και μας τηλεφωνούν” αλλά και άλλοι που λένε ότι «ο ιός δεν μας πιάνει εμάς» εξήγησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Όλα αυτά τη στιγμή που η περιοχή του οικισμού των Ρομά, στη Νέα Σμύρνη της Λάρισας έχει μεταβληθεί σε υγειονομική βόμβα μετά τα 20 κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν εκεί και έθεσαν σε συναγερμό τις υγειονομικές υπηρεσίες.

Όπως αναφέρει το megatv στην περιοχή, που τέθηκε σε καραντίνα, μετέβησαν εσπευσμένα σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ Σωτήρης Τσιόδρας, προκειμένου να συντονίσουν τις αναγκαίες ενέργειες, ώστε να αποτραπεί η πιθανότητα εκτεταμένης διασποράς του ιού στον τοπικό πληθυσμό.

Αστυνομικοί βάζουν κόκκινες κορδέλες σε κάθε δρόμο και πέρασμα στη Νέα Σμύρνη στη Λάρισα, όπου βρίσκεται και η καταυλισμός των Ρομά. Το χωριό κόπηκε στα δύο.

Προς στιγμήν επικράτησε ένταση όταν οι κ. Χαρδαλιάς και Τσιόδρας επισκέφθηκαν την κοινότητα και αποφάσισαν να σφραγίσουν τον καταυλισμό.

Ο συναγερμός στον ΕΟΔΥ σήμανε αργά χθες το βράδυ όταν στον καταυλισμό των Ρομά επιβεβαιώθηκαν 20 κρούσματα κορωνοϊού από τους 29 που ελέγχθηκαν. Άμεσα η περιοχή τέθηκε σε καραντίνα, ενώ οι αρχές πραγματοποίησαν συνολικά 200 τεστ.

Ωστόσο, πολλές είναι οι αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής, με τον δήμο να έχει στο τραπέζι διάφορα σχέδια για την εξέλιξη της κατάστασης, ακόμα και το ενδεχόμενο επέμβασης του στρατού για τη φύλαξη της περιοχής.

photo video screenshot

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί