Ο Παπαγγελόπουλος κατηγορεί τον Μιωνή για κατασκοπεία

Για κατασκοπεία κατήγγειλε τον Σάμπυ Μιωνή ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, που καταθέτει για έκτη συνεχή ημέρα στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής. Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ αμφισβήτησε την αρμοδιότητα της Επιτροπής να στείλει το ηχητικό ντοκουμέντο της συνομιλίας Παππά- Μιωνή στον αρμόδιο εισαγγελέα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Ραγκούσης επικαλέστηκε το άρθρο 14 του νόμου 4637/2019 […]

Για κατασκοπεία κατήγγειλε τον Σάμπυ Μιωνή ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, που καταθέτει για έκτη συνεχή ημέρα στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής. Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ αμφισβήτησε την αρμοδιότητα της Επιτροπής να στείλει το ηχητικό ντοκουμέντο της συνομιλίας Παππά- Μιωνή στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Ραγκούσης επικαλέστηκε το άρθρο 14 του νόμου 4637/2019 που αναφέρεται μόνον στις δύο εισαγγελίες.

Πηγές από τη ΝΔ υποστήριζαν ωστόσο, πως αφενός ο ΣΥΡΙΖΑ ενέκρινε την αρμοδιοτητα της Επιτροπής και αφετέρου δεν τίθεται θέμα αρμοδιότητας, διοτι αποτελεί sui generis όργανο που ερευνά υπόθεση διαφθοράς.

«Οι υπέρμαχοι της διαφάνειας θέλουν να αποκρύψουμε το ηχητικό, απίστευτο», σχολίαζαν.

Σε ό,τι αφορά στο ηχητικό ντοκουμέντο που μελετά ήδη η Δικαιοσύνη, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κατήγγειλε σύμφωνα με πληροφορίες τον επιχειρηματία για κατασκοπεία, ενώ οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως άφησε αιχμές εναντίον του πρώην επικεφαλής της, κάνοντας λόγο για «αντισημιτισμό από την πλευρά του του Γιάννη Ρουμπάτη».


Δ. Παπαγγελόπουλος: Η δημοσιοποίηση των πληροφοριών που αφορούν σε Έλληνα και ξένο αξιωματούχο συνιστά περιπτωση κατασκοπείας για τον κ.Μιωνη. Διαπράχθηκε κατασκοπεία σε βάρος της Ελλαδος και κάποιοι εδω μέσα συνήργησαν. Λέει ο κ.Μιωνης οτι μας έχει φλομώσει η Μοσάντ στις πληροφοριες. Και βεβαιως μπορει. Κοινοποιείται όμως αυτό; Αυτά τα διαβάζουν ξέρετε κι αλλες χώρες εχθρικές με το Ισραήλ. Για να ξερουμε ποιοι είναι εγκληματίες σε αυτή τη χώρα και ποιοι είναι οι πατριώτες.

Κ. Καραγκούνης: Με βάση αυτά που λέει ο Δ. Παπαγγελόπουλος έγινε κατασκοπεία και από τον κ. Μιωνή και από τον κ. Παππά αφού και οι δύο ήταν στη συνομιλία

Δ. Παπαγγελόπουλος: Εγώ καταγγέλλω αυτόν που μαγνητοφώνησε τη συνομιλία για κατασκοπεία.

Πάντως, φέρεται να παρομοίασε το ηχητικό ντοκουμέντο με «ωδή στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης» και αφού κατέθεσε πως όσα είδαν το φως της δημοσιότητας δεν τον πλήττουν, ανέφερε πως είναι ο άνθρωπος που δεν υπέκυπτε.

Δ. Παπαγγελόπουλος: Στον τάφο μου να γραφτεί «Ο άνθρωπος που δεν υπέκυψε».

Η σημερινή, έκτη ημέρα κατάθεσης του στην Προανακριτική Επιτροπή ξεκίνησε με το αίτημα του να μην καταθέσει, λόγω της απουσίας του συνηγόρου του Δημήτρη Τσοβόλα. Δεν έγινε ωστόσο, αποδεκτό, καθώς είναι παρούσα η Λύδια Τσοβόλα.

ΠΗΓΗ: CNN Greece, ΦΩΤΟ eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί