Ο ΟΑΣΘ ρίχνει στην κυκλοφορία περισσότερα λεωφορεία από ποτέ ως τα τέλη του Οκτώβρη

Είκοσι δύο από τα 80 λεωφορεία που προμηθεύτηκε μέσω leasing ο ΟΑΣΘ βρίσκονται από σήμερα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης,

ενισχύοντας ακόμα περισσότερο το στόλο του Οργανισμού και πυκνώνοντας- σύμφωνα με ανακοίνωση- «τα δρομολόγια της Δυτικής Θεσσαλονίκης». Αύριο (Πέμπτη) πρόκειται να κυκλοφορήσουν ακόμη 20 λεωφορεία κι έως το τέλος Οκτωβρίου, θα βγουν σε κυκλοφορία και τα υπόλοιπα 38 λεωφορεία.

Συνολικά, όπως αναφέρει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Γιώργος Σκόδρας, «στο πολεοδομικό συγκρότημα θα κυκλοφορούν καθημερινά περισσότερα από 400 οχήματα, αριθμός που στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης θα διαμορφωθεί σε περισσότερα από 550 λεωφορεία, μαζί με τα 125 των ΚΤΕΛ.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΣΘ, πριν από περίπου δύο χρόνια, τον Ιούλιο του 2019, τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης εξυπηρετούσαν μόλις 235 λεωφορεία. «Πλησιάζουμε πλέον τον αριθμό των 500 λεωφορείων και στις επόμενες μέρες θα τον ξεπεράσουμε υλοποιώντας τη δέσμευσή μας ότι ο ΟΑΣΘ θα θέσει στην κυκλοφορία και στην κάλυψη των αναγκών του επιβατικού κοινού περισσότερα λεωφορεία απ’ όσα διαθέταμε ποτέ. Κάνουμε πράξη το σύνθημά μας, ‘‘Ο ΟΑΣΘ γίνεται 65 και τα ‘χει 500’’», τονίζει ο κ. Σκόδρας και προσθέτει:

«Έχουμε δώσει προτεραιότητα στη Δυτική Θεσσαλονίκη που έχει και μεγάλες ανάγκες, μεγαλύτερες ανάγκες απ’ την υπόλοιπη πόλη, και το μεγαλύτερο ποσοστό, το 50% της επιβατικής κίνησης προέρχεται από τη Δυτική Θεσσαλονίκη. Οφείλουμε λοιπόν να ενισχύσουμε κατά προτεραιότητα αυτές τις γραμμές και να συμπληρώσουμε και στις υπόλοιπες, όπου υπάρχουν κενά».

photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί