Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης υποδέχθηκε σήμερα στο υπουργείο τον συντονιστή του Συμβουλίου της ΕΕ για θέματα Καταπολέμησης Τρομοκρατίας, Bartjan Wegter.
Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, στη συνάντησή τους τέθηκαν θέματα ενίσχυσης της συνεργασίας για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και την αντιμετώπιση τυχόν διασύνδεσής τους με τρομοκρατικά δίκτυα. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στη νέα στρατηγική της ΕΕ για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, στο φόντο των εξελίξεων στη Β. Συρία, με τις επιθέσεις εναντίον των Χριστιανών και την απελευθέρωση κρατουμένων από τις φυλακές, που ενδεχομένως συνδέονται με εξτρεμιστικά δίκτυα, τα οποία δρουν συντονισμένα έχοντας σαν στόχο την αποσταθεροποίηση της Ευρώπης.
Παράλληλα, τόσο ο κ. Χρυσοχοΐδης, όσο και ο συντονιστής του Συμβουλίου της ΕΕ αναφέρθηκαν διεξοδικά στην ενίσχυση της ασφάλειας των ελληνικών συνόρων, με έμφαση στην περιοχή του Έβρου, που αποτελούν και σύνορα «βαρόμετρο» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συμφώνησαν στα επόμενα βήματα για την περαιτέρω εμπέδωση ασφάλειας στην Ευρώπη.
Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης στελέχη του Συμβουλίου της ΕΕ, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος, όπως και ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ανακαλύφθηκαν κρυμμένες κατασκευές γύρω από ελληνιστικό πύργο 2.300 ετών στην Πάρο
- Μητσοτάκης: «Με την Τουρκία θα επιδιώκουμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς διαλόγους»
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου πάσχει από νεφρική δυσλειτουργία, παραμένει στο νοσοκομείο
- Μητσοτάκης για συμφωνία με Chevron: «Μεγάλη επιτυχία της πατρίδας μας»
- Η υπέρκομψη Μελάνια παρέδωσε μαθήματα στυλ και στο Ηνωμένο Βασίλειο – Δείτε βίντεο
- Μητσοτάκης: Αυτό είπε για την αντιμετώπιση της ακρίβειας
- Εκδόθηκαν τα αποτελέσματα εισαγωγής καταρτιζόμενων στις Δημόσιες ΣΑΕΚ
- Γροιλανδία: Η Δανία δεν προσκάλεσε τις ΗΠΑ στα μεγάλα στρατιωτικά γυμνάσια στην περιοχή
- Lahaina Noon: Ένα μοναδικό φαινόμενο στη Χαβάη που “σβήνει” τις σκιές δύο φορές τον χρόνο, vid
- Ραγδαίες εξελίξεις για την ΑΟΖ: Τι αποφάσισαν Ελλάδα και Λιβύη