Ο καύσωνας και κορωνοϊός: Μέτρα προστασίας από πανδημία και υψηλές θερμοκρασίες (ΒΙΝΤΕΟ)

Εκρηκτικό μείγμα της επόμενες ημέρες, από τη μια τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό και από την άλλη οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή, που αναμένεται να καταγράψουν ρεκόρ 150 ετών. Καύσωνας έρχεται στη χώρα μας αυτό το Σαββατοκύριακο, με την θερμοκρασία να ανεβαίνει σταδιακά και να «χτυπά» πρωτόγνωρες τιμές για την εποχή, πάνω […]

Εκρηκτικό μείγμα της επόμενες ημέρες, από τη μια τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό και από την άλλη οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή, που αναμένεται να καταγράψουν ρεκόρ 150 ετών.

Καύσωνας έρχεται στη χώρα μας αυτό το Σαββατοκύριακο, με την θερμοκρασία να ανεβαίνει σταδιακά και να «χτυπά» πρωτόγνωρες τιμές για την εποχή, πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Η θερμοκρασία αναμένεται να χτυπήσει κόκκινο τις επόμενες ημέρες, καθώς ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 40 βαθμούς Κελσίου. Ήδη, από σήμερα η ζέστη είναι ιδιαίτερα αισθητή και στο κέντρο της Αθήνας.

Πώς όμως θα αντιμετωπίσουμε τον καύσωνα, ενώ την ίδια ώρα πρέπει να τηρήσουμε κι όλους τους κανόνες ασφαλείας για τον κορωνοϊό;

Σύμφωνα με την κ. Δήμητρα Φουντά, Κύρια ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις των υψηλών θερμοκρασιών, πάμε για ρεκόρ των τελευταίων 150 ετών, καθώς η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί το δεύτερο δεκαήμερο του Μαϊου είναι οι 35,8 βαθμοί Κελσίου, στις 11 Μαΐου του 2003.

Ήδη σήμερα, το θερμόμετρο άγγιξε τους 41 βαθμούς Κελσίου στην Σπάρτη, ενώ στην Κωπαϊδα και στην Λιβαδειά έφτασε στους 40.

Στην Αθήνα, η μέγιστη θερμοκρασία που σημειώθηκε σήμερα είναι στην περιοχή του Παπάγου, με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Οι υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα μας θα αρχίσουν να υποχωρούν από την προσεχή Τετάρτη.

megatv / photo unsplash

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί