Με ιδιαίτερη σφοδρότητα ο κυκλώνας «Ιανός» χτύπησε τις δυτικές περιοχές της Λαμίας στα όρια με το Δήμο Μακρακώμης και το δρόμο Λαμίας – Καρπενησίου.
Η Πυροσβεστική τρέχει σε διάφορα σημεία για απεγκλωβισμό ανθρώπων που έχουν παγιδευτεί στο δρόμο ή τα σπίτια τους εξαιτίας των πλημμυρισμένων δρόμων.
Συγκεκριμένα δεκάδες είναι οι κλήσεις στο «199» για απεγκλωβισμό ανθρώπων από τα σπίτια τους στην αρχή του Λιανοκλαδίου, ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν και πολίτες με κινητικά προβλήματα.
Ένας εξ αυτών με μέριμνα του ΕΚΑΒ θα διακομιστεί στο Νοσοκομείο Λαμίας, καθώς το σπίτι του πλημμύρισε και διεσώθη από τους πυροσβέστες. Άλλοι πάλι θα μεταφερθούν στο Δημαρχείο Λαμίας αφού το σπίτι τους πλημμύρισε.
Παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στη Στίρφακα, όπου τα ρέματα παρέσυραν ακόμη και μάντρες σπιτιών και το Ζηλευτό. Επίσης στο Παλιούρι και το Τρίλοφο πάλι επενέβησαν σωτήρια οι πυροσβέστες για απεγκλωβισμό ηλικιωμένων ανθρώπων.
Επιπλέον δεκάδες είναι οι εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητα επί της Εθνικής Οδού Λαμίας – Καρπενησίου, η κυκλοφορία στην οποία έχει διακοπεί από τις 14:50’ στη διασταύρωση με τα Λουτρά Υπάτης. Οχήματα έχουν μείνει στο δρόμο εγκλωβισμένα από τα νερά τόσο στον δρόμο από Λουτρά Υπάτης προς το εθνικό δίκτυο (είναι κλειστός και ο δρόμος από Μεξιάτες), όσο και επί της εθνικής οδού. Χαρακτηριστικά τα νερά από τους χείμαρρους που καταλήγουν στο Σπερχειό, όπως το Γραμμενόρεμα και το ρέμα της Στίρφακας, έχουν φέρει στο οδόστρωμα πάνω από μισό μέτρο νερό.
(Από lamiareport – φωτο:screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Νέες συνομιλίες για το ουκρανικό στις ΗΠΑ
- “Το ελληνικό κουτσομπολιό” μέσα από τα μάτια ενός Ισπανού, vid
- «Ολλανδός Γίγαντας»…«αναμετρήθηκε» με τον ψηλότερο άνθρωπο όλων των εποχών! 2,72 μέτρα, vid
- Κακά μαντάτα για τις… «Γκρέτες»! Τι στοιχεία βγήκαν για το 2025;
- Ρωσία και σύμμαχοι παίρνουν ξανά τα εύσημα για την πολιτική τους
- Θεσσαλονίκη: Ακυρώνονται τρεις παραστάσεις του ΚΘΒΕ λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων του
- Θεσ/νίκη: Χειροπέδες σε Έλληνα καταζητούμενο για μεγάλη υπόθεση φοροδιαφυγής σχεδόν 30 εκατ. ευρώ
- Μέγαρο Μουσικής: Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα για την αρχή του 2026 – Τον Φεβρουάριο το αφιέρωμα στον Ραχμάνινοφ
- Γεωπολιτική «απόδραση» της Ρωσίας μέσω Ιράν – Τεράστια εξέλιξη για την Μόσχα
- Παρίσι: Η διεύθυνση του Λούβρου ανακοίνωσε πως το μουσείο λειτουργεί εν μέρει, παρά την απεργία









