• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Ο Ερντογάν μας βάζει σε λεωφορεία για να έρθουμε Ελλάδα» – Μουσουλμάνοι εισβάλλουν κολυμπώντας (ΒΙΝΤΕΟ)

«Ο Ερντογάν μας βάζει σε λεωφορεία για να έρθουμε Ελλάδα» – Μουσουλμάνοι εισβάλλουν κολυμπώντας (ΒΙΝΤΕΟ)

Συγκλονιστικές εικόνες στον Έβρο

Κατάσταση συναγερμού επικρατεί εδώ και ώρα στα ελληνικά σύνορα, μετά τις απειλές της τούρκικης κυβέρνησης πως θα ανοίξει τα σύνορα της για τους παράνομους μετανάστες.

Πλήθος μουσουλμάνων έρχεται στην Κωνσταντινούπολη από όλη την Τουρκία και συνωστίζεται, περιμένοντας λεωφορεία προκειμένου να μεταφερθεί στην Ανδριανούπολη και να περάσει παράνομα στην Ελλάδα, τονίζοντας πως ο πρόεδρος Ερντογάν φρόντισε για την δωρεάν μεταφορά του.

«Θα πάρω λεωφορείο από εδώ και θα περάσω παράνομα στην Ελλάδα. Ο Πρόεδρος Ερντογάν μας δίνει δωρεάν λεωφορεία, να είναι καλά», αναφέρει χαρακτηριστικά στην κάμερα του ΣΚΑΙ παράνομος μετανάστης, ευχαριστώντας τον «Σουλτάνο» επειδή, όπως εξηγεί, τους παρέχει δωρεάν λεωφορεία.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, πλήθος λεωφορείων με μουσουλμάνους από διαφορετικές περιοχές της Τουρκίας κατευθύνεται επίσης προς την Ανδριανούπολη.

Οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και το μεταναστευτικό κορυφώνονται στις τελευταίες ώρες έπειτα και τις αναφορές Τούρκου αξιωματούχου στο πρακτορείο Reuters για  την πρόθεση της Αγκύρας να ανοίξει τα σύνορα και να μην σταματήσει τους «μετανάστες και πρόσφυγες», όπως τους ονομάζουν, που θα επιδιώξουν να φτάσουν στην Ευρώπη από ξηράς ή θαλάσσης.

Εν τω μεταξύ, εικόνες-σοκ από τον ποταμό Έβρο φιλοξενεί εδώ και λίγη ώρα στην ιστοσελίδα της η τουρκική εφημερίδα, «Yeni Safak».

Το εν λόγω σάιτ δημοσιεύει βίντεο, όπου παράνομοι μετανάστες προσπαθούν να περάσουν στην χώρα μας κολυμπώντας στον ποταμό, Έβρο, όπου υπάρχουν περιοχές που δεν επιτηρούνται επαρκώς.

ΦΩΤΟ eurokinissi