Πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λάρισα η ενημερωτική εκδήλωση του e-ΕΦΚΑ για το νέο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (Ο.Π.Σ.), στο πλαίσιο των δράσεων ψηφιακού μετασχηματισμού του φορέα.
Ο Διοικητής του φορέα, Δρ.Αλέξανδρος Βαρβέρης, παρουσίασε τις νέες ψηφιακές δυνατότητες του συστήματος και τα οφέλη που προσφέρει σε πολίτες, επιχειρήσεις και επαγγελματίες, δίνοντας έμφαση στην Ηλεκτρονική Αναλυτική Περιοδική Δήλωση (ΑΠΔ).
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «ο αναβαθμισμένος τρόπος εφαρμογής της ενισχύει την ακρίβεια και την αξιοπιστία των ασφαλιστικών δεδομένων, εξασφαλίζει έγκαιρη αποτύπωση των υποχρεώσεων, ενισχύει τη διαφάνεια και διευκολύνει τη συνεργασία μεταξύ εργοδοτών, λογιστών και υπηρεσιών του φορέα.
Στο ίδιο πλαίσιο, αναδείχθηκε ο κομβικός ρόλος του νέου μητρώου εργοδοτών και του μητρώου οικοδομοτεχνικών έργων, τα οποία εντάσσονται στο νέο Ο.Π.Σ., ενοποιώντας τα επιμέρους πληροφοριακά συστήματα σε ένα ολοκληρωμένο ψηφιακό περιβάλλον, με πλήρη διαλειτουργικότητα και διασύνδεση με την ΑΑΔΕ, το ΓΕΜΗ και τα εθνικά μητρώα.
Μέσω αυτοματοποιημένων διαδικασιών, ενιαίας ψηφιακής εικόνας και ηλεκτρονικής διαχείρισης δεδομένων και δικαιολογητικών, εξασφαλίζεται υψηλότερη ακρίβεια και συνέπεια στοιχείων, σημαντική μείωση της γραφειοκρατίας, ενίσχυση της διαφάνειας και ταχύτερη, αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση για επιχειρήσεις και επαγγελματίες».
Η εκδήλωση συγκέντρωσε εκπροσώπους τοπικών αρχών, επιμελητηρίων και επιχειρηματικών ενώσεων, αναδεικνύοντας τη σημασία της συνεργασίας του φορέα με την κοινωνία και τον επιχειρηματικό κόσμο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το νέο Ο.Π.Σ., χρηματοδοτούμενο από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στο πλαίσιο του προγράμματος «Ελλάδα 2.0», αποτελεί ένα ενιαίο, σύγχρονο και επεκτάσιμο πληροφοριακό σύστημα, που ενισχύει τον ψηφιακό μετασχηματισμό του e-ΕΦΚΑ και αναβαθμίζει ουσιαστικά τις υπηρεσίες προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, γράφοντας παράλληλα μια νέα σελίδα στην κοινωνική ασφάλιση.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo: eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο ΥΠΕΞ του Ιράν λέει ότι λαμβάνει “μέσω φίλων” μηνύματα από τον Αμερικανό ειδικό απεσταλμένο Στιβ Γουίτκοφ
- Τηλεκπαίδευση στα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας
- Δίωξη για ανθρωποκτονία εις βάρος της 77χρονης για τον θάνατο του 82χρονου συζύγου της στα Κουφάλια
- Ο e-ΕΦΚΑ παρουσίασε το νέο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα – Ψηφιακή αναβάθμιση για πολίτες και επιχειρήσεις
- Έκτακτη τηλεδιάσκεψη για την Ενέργεια – Ισχυρή σύσταση στα κράτη-μέλη για το Σχέδιο Δέκα Σημείων
- Το Ιράν έχει τη βούληση να βάλει τέλος στον πόλεμο αλλά ζητά εγγυήσεις, σύμφωνα με τον Πεζεσκιάν
- Δεν είναι… νυχτερινό κλαμπ, αλλά αυτοκινητόδρομος στην Κίνα, Vid
- Οι ΗΠΑ εμπρός σε ένα μεγάλο δίλημμα – Τι θα πράξουν;
- Ανοιχτά τα σχολεία στην Αττική αύριο, κλειστά τα νυχτερινά – Ισχυρές συστάσεις
- Χρ. Κέλλας: Είμαστε διατεθειμένοι να λάβουμε κάθε απαραίτητο μέτρο για τη στήριξη των αγροτών









