Ο Δήμος Βριλησσίων ενισχύει τους πρωτοετείς φοιτητές των αδύναμων οικογενειών της πόλης

Πρόκειται για διανομή δέματος που θα γίνεται κάθε μήνα, με προϊόντα καθημερινότητας, όπως τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, ώστε να βοηθηθούν οι συγκεκριμένοι φοιτητές στα πρώτα βήματα της νέας ζωής τους.

Με ένα πρόγραμμα, που το ονόμασε «Έχεις πακέτο», ο Δήμος Βριλησσίων θα σταθεί στο πλευρό των αδύναμων οικονομικά οικογενειών της πόλης, τα παιδιά των οποίων θα φοιτήσουν για πρώτη χρονιά στα ΑΕΙ εκτός νομού Αττικής. Πρόκειται για διανομή δέματος που θα γίνεται κάθε μήνα, με προϊόντα καθημερινότητας, όπως τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, ώστε να βοηθηθούν οι συγκεκριμένοι φοιτητές στα πρώτα βήματα της νέας ζωής τους.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με ίδιους πόρους του δήμου, μέσα από την αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Αγωγής Υγείας και πιο συγκεκριμένα μέσα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Δικαιούχος του προγράμματος είναι το πρόσωπο που θεωρείται ότι βαρύνει ο φοιτητής, δηλαδή σε περίπτωση διαζευγμένων ή εν διαστάσει συζύγων, δικαιούχος είναι ο γονέας τον οποίο βαρύνει ο φοιτητής. Κατ’ εξαίρεση, δικαιούχος θα είναι ο ίδιος ο φοιτητής στην περίπτωση που έχει χάσει και τους δύο γονείς του ή οι γονείς του είναι κάτοικοι του εξωτερικού.

Οι αιτήσεις των ωφελούμενων θα πρέπει να κατατεθούν έως τις 10 Οκτωβρίου, είτε στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, είτε ηλεκτρονικά στην ειδική σελίδα του δήμου. Η αξιολόγηση των αιτούντων θα γίνει βάσει εισοδηματικών και κοινωνικών κριτηρίων, με προτεραιότητα τις οικογένειες με άνεργους γονείς, μονογονεϊκές, ΑμεΑ κά. Για την αξιολόγηση θα συσταθεί ειδική επιτροπή.

amna/ unsplash

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί