Σε μια σειρά παρεμβάσεων και αναπλάσεων στα Καλύβια προχωρά ο δήμος Σαρωνικού, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών, αλλά και την ενίσχυση της επισκεψιμότητας προς ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Πρόκειται για έργο αξίας 3.899.996 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και αναμένεται να αναβαθμίσει τον δημόσιο χώρο, προσδίδοντας και μια νέα ταυτότητα στο εμπορικό κέντρο.
Πριν προχωρήσει στον σχεδιασμό, η δημοτική Αρχή ήρθε σε διαβούλευση με τους καταστηματάρχες και τους κατοίκους και είχε απανωτές συναντήσεις μαζί τους, ώστε να συζητηθούν και να αποφευχθούν στην τελική πρόταση, τα όποια προβλήματα φοβόντουσαν οι κάτοικοι ότι μπορεί να προέκυπταν από τις παρεμβάσεις.
Έτσι, διαμορφώθηκε η τελική πρόταση, η οποία υπερψηφίστηκε στο Τοπικό Συμβούλιο την περασμένη Δευτέρα και μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσει η υλοποίησή της.
Το έργο περιλαμβάνει:
- Δημιουργία ποδηλατοδρόμου με διεθνείς προδιαγραφές, περιμετρικά του οικισμού, συνδέοντας όλες τις σημαντικές εγκαταστάσεις.
- Ανάπλαση του στίβου Καλυβίων και τοποθέτηση οργάνων γυμναστικής.
- Κατασκευή νέας παιδικής χαράς στο περιφερειακό τμήμα των Καλυβίων.
- Τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού στα σημεία από όπου θα διέρχεται ο ποδηλατόδρομος.
Παράλληλα, τις επόμενες ημέρες ξεκινούν οι εργασίες για την ανάπλαση της πλατείας Καλυβίων, προχωρά η εγκατάσταση ηλεκτρικών ποδηλάτων στην πλατεία Καλυβίων, αλλά και σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες και ολοκληρώνονται το «Ηρώον» και το πρώτο δημοτικό πάρκινγκ στα Καλύβια.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Παρατείνεται έως τις 25 Φεβρουαρίου η προθεσμία υποβολής ΑΠΔ κοινών επιχειρήσεων του e-ΕΦΚΑ
- Λίνα Μενδώνη από Καστοριά: «Υλοποιούμε το μεγαλύτερο έργο Πολιτισμού που έχει υπάρξει ποτέ»
- Ουκρανία και ένταξη στην ΕΕ: Εκτίμηση «κόλαφος» για την συνέχεια
- Hellenic Train: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη γραμμή Θεσσαλονίκη – Σέρρες και του Τρένου του Πηλίου
- Περιφέρεια Κρήτης: Στόχος η διάσωση, καταμέτρηση και προστασία των μνημειακών ελαιόδεντρων
- Άγιος Παντελεήμονας: Χειροπέδες σε δύο άνδρες για ναρκωτικά και βία κατά αστυνομικών
- Η όρεξη των Γάλλων για τα αυγά έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ – Πόσα εκατοντάδες αυγά έφαγαν το 2025
- Μια νέα παγκόσμια τάξη! Πώς την εξηγεί η Ζαχάροβα – Τι θα κάνει η Ελλάδα;
- Θεσ/νικη: Αναμορφωτικό μέτρο στον 15χρονο που διακίνησε προσωπικές φωτογραφίες και βίντεο συνομήλικής του
- Nations League: Με Γερμανία, Ολλανδία και Σερβία κληρώθηκε η Ελλάδα
Κύρια Θέματα









