Ο ΧΑΡΤΗΣ της πυρκαγιάς στην Πεντέλη: Σχηματίστηκε ΛΑΜΔΑ! «Η εικόνα είναι σαν το Μάτι», λέει εθελοντής! vid

Μοιάζει με Λάμδα...

Η Πυροσβεστική έδωσε στην δημοσιότητα τον χάρτη της πυρκαγιάς, σε νεότερη ενημέρωση περίπου στις 08:00 το πρωί της Τετάρτης, στον οποίο καταγράφονται τα σημεία όπου υπάρχουν ενεργά μέτωπα.

Διάσπαρτες εστίες υπάρχουν σε όλη την κόκκινη περίμετρο που φαίνεται στον χάρτη. Τα ενεργά μέτωπα είναι στα σημεία με τις έντονες κόκκινες γραμμές, στον Γέρακα, την Ανθούσα, την Παλλήνη, τη Διώνη και εκατέρωθεν της λεωφόρου Μαραθώνος.


Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έμφαση δίνεται στην Νοτιοδυτική πλευρά της πυρκαγιάς, στα όρια με την Αττική οδό, πλησίον των εγκαταστάσεων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αττικής, και νοτιανατολικά, επίσης στα όρια με την Αττική οδό, πλησίον των εγκαταστάσεων της ΒΙΑΝΕΞ. Ταυτόχρονα καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για την προστασία όλου του αστικού ιστού που βρίσκεται εντός της περιμέτρου της πυρκαγιάς.

«Παραμένει πρώτη μας προτεραιότητα η διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής, αλλά και η προστασία των κρίσιμων δημόσιων υποδομών ζωτικής σημασίας και της ιδιωτικής περιουσίας των πολιτών» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής.

Ένας εθελοντής πυροσβέστης μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΟΡΕΝ, για τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στη φωτιά που ξέσπασε στην Πεντέλη και επεκτάθηκε με αστραπιαίο ρυθμό στις γειτονικές περιοχές. “Επιχειρούμε εδώ από χθες το βράδυ για να δώσουμε βοήθεια στους πυροσβέστες” ανέφερε ο Άγγελος, ο οποίος ήρθε από την Αρτέμιδα για να βοηθήσει στο έργο της κατάσβεσης.

“Κάθε χρόνο όπου μπορώ πηγαίνω να βοηθάω όπου μπορώ. Η εικόνα είναι σαν το Μάτι. Είχα την εμπειρία στο Μάτι, ευτυχώς τώρα δεν έχουμε νεκρούς από ότι ακούω. Καλό είναι οι κάτοικοι να εκκενώσουν τα σπίτια, να μην κάνουν απερίσκεπτες ενέργειες, να φύγουν. Όσοι θέλουν να βοηθήσουν και να κάνουν εθελοντισμό, να πηγαίνουν κοντά στα πυροσβεστικά οχήματα να βοηθούν μόνο τους πυροσβέστες. Να μην επιχειρούν μόνοι τους στη φωτιά” τόνισε.

“Δεν μπορούν να κάνουν κάτι άλλο” υπογράμμισε ο εθελοντής πυροσβέστης. “Σε τέτοια έκταση πυρκαγιάς μόνο κοντά σε πυροσβέστες μπορούν να βοηθήσουν. Κάνω έκκληση” συμπλήρωσε.

“Δεν θα σβήσει η φωτιά, εκτός αν σβήσει από μόνη της. Με τέτοιον αέρα ότι και να κάνουν οι πυροσβέστες… Δεν μπορούν να την σταματήσουν” περιέγραψε.

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί