ανέφερε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος, μιλώντας στο Olympia Forum IV, διαβεβαιώνοντας ότι το έργο βρίσκεται «στον πολύ κοντινό ορίζοντα».
To κόστος για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, όπως επεσήμανε ο κ. Ταχιάος κυμαίνεται από 700 εκατ. ευρώ, έως το 1 δισ. ευρώ στην περίπτωση που στη χάραξή του προκριθεί η παράκαμψη της λίμνης Καϊάφα.
«Πρόκειται για ένα τεράστιο έργο, αν ληφθεί υπόψιν ότι τμήμα Πάτρα – Πύργος στοίχισε περίπου 300 εκατ. ευρώ. Επομένως, δεν απαιτείται μόνο πολιτική βούληση για να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο έργο. Δεν είναι αυτή που βάζει τα χρήματα στο τραπέζι, ούτε είναι αυτή η οποία έρχεται να δικαιώσει τις μελέτες, οι οποίες μπορεί να είναι, είτε ρεαλιστικές είτε μαξιμαλιστικές. Σε κάθε περίπτωση, κινούμαστε στο επίπεδο του ρεαλισμού και συζητάμε τρία διαφορετικά σενάρια για τη χρηματοδότηση του έργου, το οποίο θα συνεχίσει να είναι ένα τμήμα της Ολυμπίας Οδού. Θα συνεχίσει να είναι μέσα στο μοντέλο και στο περιεχόμενο της Παραχώρησης που έχουμε αυτή τη στιγμή και πολύ σχετικά σύντομα θα ανακοινώσουμε και τις σχετικές αποφάσεις» επεσήμανε ο κ. Ταχιάος.
Αναφερόμενος γενικότερα στο θεσμό των παραχωρήσεων ο κ. Ταχιάος τόνισε ότι αποτελούν «εργαλείο διαρκείας», καθώς η Ολυμπία Οδός εκτελεί και θα συνεχίσει να εκτελεί έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στο σύνολο του μήκους της και τέτοιου είδους εκκρεμότητες προκύπτουν συνεχώς. Πρόσθεσε ότι τόσο η παραχώρηση του Οδικού ‘Αξονα Πάτρα – Πύργος όσο και η επέκτασή του ως την Τσακώνα, αποτελεί ένα «δύσκολο προσωπικό στοίχημα που κέρδισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και η Κυβέρνηση στο σύνολο της, καθώς η διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήταν αρκετά δύσκολη».
Για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, τόσο στη Δυτική, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, ο κ Ταχιάος διαβεβαίωσε ότι θα ολοκληρωθούν στην ώρα τους. Ιδιαίτερα για τα έργα στη Δυτική Ελλάδα, υπογράμμισε ότι πρόκειται για έργα και παρεμβάσεις οι οποίες θα τονώσουν την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. «Εκτελούμε έργα τα οποία έχουν να κάνουν με το αρδευτικό δίκτυο. Έργα που έχουν να κάνουν με την ύδρευση. Έργα που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη της περιοχής της Δυτικής Ελλάδος» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ισραήλ εναντίον Χεζμπολάχ στον Λίβανο – Τι έπραξε το Ιράν
- Όταν ο σκύλος γίνεται… «κατάσκοπος» – Τι κρύβει το παράθυρο; Το ΒΙΝΤΕΟ έγινε viral
- Αυτά τα τρία πράγματα θέλει το Ιράν για να τελειώσει ο πόλεμος
- Θεσσαλονίκη: 10χρονο παιδί υπέστη ανακοπή στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο – Νοσηλεύεται στο «Ιπποκράτειο»
- Κ. Τσιάρας: Νέο πακέτο επενδύσεων για τον εκσυγχρονισμό των γεωργικών εκμεταλλεύσεων
- Ο απεσταλμένος του Ρώσου προέδρου Κιρίλ Ντμίτριεφ βρίσκεται στη Φλόριντα για να συναντηθεί με μέλη της κυβέρνησης Τραμπ
- Aπό αύριο 12/3 οι αιτήσεις για εισαγωγή στα Πρότυπα, Πειραματικά και Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία
- Β. Κικίλιας για τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων: «Πρωταρχική μας προτεραιότητα πάντα η προστασία των πολιτών»
- Ένωση Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας: Σταθερά δίπλα στα νοικοκυριά, διαχρονικά αλλά και σε έκτακτες περιόδους αβεβαιότητας
- Αυτός ο μαραθώνιος μπήκε επάξια στο Ρεκόρ Γκίνες – Δεν θα πιστέψετε πού έγινε (Photos+Vid)









