Στο μήνυμά του ο περιφερειάρχης Αττικής τόνισε:
«Η 28η Οκτωβρίου είναι ημέρα υπερηφάνειας και εθνικής αυτογνωσίας. Ένα ζωντανό παράδειγμα θάρρους, ενότητας και πίστης στα ιδανικά της Ελευθερίας.
Σήμερα, σε μια εποχή παγκόσμιων αναταράξεων και γεωπολιτικών προκλήσεων, το διαχρονικό “ΟΧΙ” των Ελλήνων μας δείχνει τον δρόμο της ευθύνης, της αξιοπρέπειας και της συλλογικής δύναμης.
Μας υπενθυμίζει ότι η πραγματική ισχύς ενός λαού πηγάζει από την ενότητά του και την ισχυρή του βούληση να υπερασπίζεται με αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση τις αρχές και τις αξίες του.
Με σεβασμό στο παρελθόν και επίγνωση της ευθύνης μας για το παρόν και το μέλλον, συνεχίζουμε ενωμένοι απέναντι σε κάθε πρόκληση – για μια Ελλάδα ισχυρή, ασφαλή και περήφανη, αντάξια της Ιστορίας της.
Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες!»
Νωρίτερα, ο κ. Χαρδαλιάς παρακολούθησε τη δοξολογία στον ναό Παναγίας Ελεούσης και με τον δήμαρχο Λάμπρο Μίχο, παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση στην πλατεία Ηρώων, όπου κατέθεσε στεφάνι.
Ακολούθως, ο περιφερειάρχης παρακολούθησε την παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας, μελών πολιτιστικών συλλόγων, τοπικών φορέων και αντιστασιακών οργανώσεων και αφού συνεχάρη θερμά όλους, δήλωσε:
«Το δικό τους “ΟΧΙ” η δική μας παρακαταθήκη, η δική μας έμπνευση, η δική μας προσπάθεια ενάντια σε οτιδήποτε μας πληγώνει. Εδώ από την Αγία Βαρβάρα, εύχομαι χρόνια πολλά σε όλη τη Δυτική Αθήνα, σε όλη την Αττική, σε όλη την Ελλάδα».
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Χαμός στη Βραζιλία: Τουλάχιστον 64 οι νεκροί από την αστυνομική επιχείρηση κατά του οργανωμένου εγκλήματος
- Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: Το μεγάλο ΟΧΙ των ηρώων του 1940 είναι ένα παντοδύναμο ΝΑΙ στην ελευθερία και στην αλήθεια
- Οι Ρώσοι δίνουν στο Μινσκ το όπλο-«εφιάλτη» για την Δύση – Τι γνωστοποιήθηκε για τον Δεκέμβριο
- Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν την πόλη της Γάζας – Νέοι φόβοι για την περιοχή
- Καρακάξα…βγαλμένη από θρίλερ! Επιτέθηκε σε γυναίκα αφήνοντάς την με σπασμένο λαιμό
- Συγκλονιστική καταδίωξη: Μοτοσικλετιστής σκότωσε αστυνομικό και δείτε τι έκανε συνάδελφός του! vid
- Ο κυκλώνας Μελίσσα έφθασε στη Τζαμάικα – Συγκλονιστικό βίντεο
- Ερντογάν και Στάρμερ υπέγραψαν συμφωνία για την πώληση στην Τουρκία μαχητικών Eurofighter
- Την Τετάρτη θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του Κ. Μητσοτάκη
- Ο δολοφόνος του Τζον Λένον παραδέχεται επιτέλους τον πραγματικό λόγο που τον σκότωσε









