Στην ανέγερση ενός νέου ΚΑΠΗ θα προχωρήσει ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας.
Σύμφωνα με τη μελέτη, το νέο ΚΑΠΗ θα είναι ένα σύγχρονο κτίριο πολλαπλών χρήσεων, πλήρως προσβάσιμο και λειτουργικό, σχεδιασμένο με βάση τις αρχές της φιλικότητας προς την τρίτη ηλικία και τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφάλειας και ενεργειακής απόδοσης. Θα διαθέτει αίθουσες εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, χώρους δημιουργικής απασχόλησης, σημεία κοινωνικής συνάντησης και δομές υποστήριξης, ώστε να καλύπτει ουσιαστικές ανάγκες κοινωνικής φροντίδας, πολιτισμού και συμμετοχής.
Στόχος της δημοτικής Αρχής είναι να δημιουργηθεί ένας ανοιχτός ζωντανός χώρος, όπου οι μεγαλύτεροι σε ηλικία δημότες θα μπορούν να συναντιούνται, να δραστηριοποιούνται, να ενημερώνονται και να συμμετέχουν ενεργά στη ζωή της πόλης.
«Η χωροθέτησή του απέναντι από το δημαρχείο συμβολίζει τη διαρκή και άμεση μέριμνα για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας. Αποτυπώνει το ότι οι ανάγκες τους βρίσκονται στο επίκεντρο της δράσης της πόλης», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τομπούλογλου στη σχετική ανάρτηση στα social media.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σοκαριστικό βίντεο δείχνει τουρίστες να ρισκάρουν τη ζωή τους για μια selfie στα Κανάρια Νησιά
- Τσουκαλάς για funds: Να εφαρμόσουν την απόφαση του Αρείου Πάγου – Η κυβέρνηση να μην κάνει τον Πόντιο Πιλάτο
- Διδυμότειχο: Άγγιξε τα 6.50 μέτρα η στάθμη του νερού στο Πύθιο – Συστάσεις στους πολίτες
- Χρηματοδότηση έως 40.000 ευρώ για startups/ΜμΕ που καινοτομούν στον τομέα των φυτικών πρωτεϊνών
- Δήλωση Μελόνι μετά τα χθεσινά επεισόδια: «Εχθροί της Ιταλίας, διαδηλώνουν κατά των Ολυμπιακών Αγώνων»
- Άκης Σκέρτσος: Επιβεβλημένη η επίτευξη συναίνεσης στη Συνταγματική Αναθεώρηση
- Επεισοδιακή καταδίωξη χθες βράδυ στον Άγιο Δημήτριο – Συνελήφθη 17χρονος
- Σεισμός μεγέθους 5,5 Ρίχτερ στην Κούβα
- Τα πράγματα που πρέπει πάντα να ελέγχετε στο σπίτι σας όταν επανέρχεται το ρεύμα μετά από διακοπή
- Η «δεύτερη ευκαιρία» του Τραμπ στον Μητσοτάκη για τον «νέο ΟΗΕ» που στήνει









