Νέο απίστευτο κάλεσμα: «Χιλιάδες Ευρωπαίοι με τροχόσπιτα θα μπορούσαν να ξεχειμωσιάσουν στην Ελλάδα»

Ειδικά φέτος που λόγω ενεργειακής φτώχειας αναμένεται ένας δύσκολος χειμώνας για την Ευρώπη.

Σε πολλές χιλιάδες υπολογίζονται οι Ευρωπαίοι ιδιοκτήτες αυτοκινούμενου τροχόσπιτου που θα μπορούσαν να «ξεχειμωνιάσουν» ζεστά στην Ελλάδα, ανταποκρινόμενοι θετικά στο κάλεσμα του υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια.
Οι προϋποθέσεις για αυτό δεν αφορούν σε ιδιαίτερα μεγάλες επενδύσεις, ενώ ήδη πολλοί Βορειοευρωπαίοι κάθε χειμώνα «μεταναστεύουν» σε αναζήτηση ηπιότερου κλίματος, σε Ισπανία και Πορτογαλία, με πολλαπλά τα οφέλη για τις τοπικές οικονομίες των χωρών που επισκέπτονται για κάποιους μήνες μέσα στο χειμώνα.

Αυτά επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αντώνης Ζαμπέτας από την ομώνυμη εταιρεία στη Θεσσαλονίκη που εισάγει αυτοκινούμενα τροχόσπιτα και δραστηριοποιείται και στην αγορά του κάμπινγκ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι«200.000 Γερμανοί ιδιοκτήτες αυτοκινούμενου τροχόσπιτου ξεχειμωνιάζουν κάθε χρόνο στην Ισπανία, αφήνοντας κατά μέσο όρο 1.000-1.500 ευρώ μηνιαίως ανά οικογένεια στη χώρα, ενώ είναι και άλλοι, όπως Ολλανδοί και Άγγλοι που “ψηφίζουν” Πορτογαλία».

Σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, η Ελλάδα φιλοξενεί ελάχιστα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα «χάνοντας πολύτιμα κεφάλαια από τον περιοδεύοντα τουρισμό», επισήμανε ο ίδιος και πρόσθεσε, ότι με τις ενέργειές της η τρέχουσα κυβέρνηση ναι μεν «ξεκλείδωσε» την αγορά, αλλά ακόμη η χώρα υπολείπεται σε υποδομές και θεσμικό πλαίσιο για την ίδρυση και λειτουργία χώρων στάθμευσης (camper stop), προκειμένου να μπορέσει να φιλοξενήσει «όλους αυτούς που δεν διστάζουν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους, τρέχοντας μακριά από τους δριμείς χειμώνες».

Αυξημένη ως και 60% -σε σχέση με πέρυσι- καταγράφεται η φετινή έλευση ξένων αυτοκινούμενων τροχόσπιτων στη χώρα μας από Βαλκάνια, Ιταλία, Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Ολλανδία και Γαλλία. Καθ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού «περιοδεύουν και ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα», όπως γνωστοποίησε ο κ. Ζαμπέτας.

(φωτο:pixabay)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί