Νέες ταυτότητες: Ανοίγουν ραντεβού και για τον Δεκέμβριο – Αυξημένη η ζήτηση

Την Δευτέρα το πρωί, άνοιξε η πλατφόρμα για λειτουργία της πλατφόρμας για τον προγραμματισμό των ραντεβού των πολιτών για την έκδοση ή αντικατάσταση νέου τύπου δελτίου ταυτότητας και έκτοτε πολλοί είναι εκείνοι που έχουν κλείσει το ραντεβού τους για να βγάλουν τη νέα ταυτότητα.

Όπως αναφέρει η Αστυνομία, η διαδικασία έκδοσης νέων ταυτοτήτων κατά την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής εξελίσσεται ομαλά και στα 367 σημεία ανά την επικράτεια. Σε αυτά τα σημεία λειτουργούν 429 θέσεις εξυπηρέτησης πολιτών που μπορούν να φέρουν εις πέρας περίπου 50.000 αιτήσεις ανά μήνα.

Μέχρι αυτή την στιγμή έχουν ανοίξει 98.241 ραντεβού διαθέσιμα έως τις 30 Νοεμβρίου. Μέχρι στιγμής έχουν κλείσει περίπου 60.000 (61%) ραντεβού, ενώ απομένουν προς χρήση για τους πολίτες περίπου 38.000 διαθέσιμα ραντεβού.

Σε αστικές περιοχές όπως η Αττική και η Θεσσαλονίκη και σε αστυνομικά τμήματα που βρίσκονται σε πρωτεύουσες Νομών τα διαθέσιμα ραντεβού έχουν σχεδόν εξαντληθεί.

Ως εκ τούτου, από αύριο η ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με την ΓΓΠΣ θα εκκινήσει τη διάθεση ραντεβού και για τον μήνα Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους, δηλαδή θα ανοίξουν ακόμα 49.335 ραντεβού.

scr

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί