Ο καπετάνιος έχει προσαχθεί στο λιμενικό τμήμα που έχει αναλάβει την διερεύνηση της υπόθεσης και αναμένεται να οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενημερώθηκε ήδη ο αρμόδιος Εισαγγελέας για τη μη ανταπόκριση της πλοιοκτήτριας εταιρείας του επιβατηγού – δρομολογιακού «ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΑΒΟΥΝΙΩΤΙΣΣΑ» στις προβλεπόμενες ενέργειες αποκόλλησης και ναυαγιαίρεσης, παρότι έχουν ήδη παρέλθει περισσότερες από 14 ώρες από τη στιγμή του συμβάντος.
Σύμφωνα πάντα με το υπουργείο “μέχρι και τις πρωινές ώρες σήμερα, δεν έχει ανατεθεί σε εξειδικευμένη εταιρεία η εκπόνηση και κατάθεση Σχεδίου Αποκόλλησης και Ναυαγιαίρεσης προς έγκριση, γεγονός που εγείρει σοβαρό ζήτημα για τη διασφάλιση των περιουσιών των πολιτών αλλά και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος”.
Υπενθυμίζεται πως ο πλοίαρχος δεν ενημέρωσε, ως όφειλε, τις αρμόδιες Αρχές για την προσάραξη. “Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ) του Αρχηγείου Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., μετά από επανειλημμένες προσπάθειες, κατάφερε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί του, περίπου δέκα λεπτά μετά το συμβάν”.
Το ατύχημα σημειώθηκε όταν το πλοίο με 105 επιβάτες και 9μελές πλήρωμα προσάραξε στη βραχονησίδα Γλάρος κάτω από συνθήκες που διερευνώνται. Όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα αποβιβάστηκαν χωρίς να αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα και με ιδιωτικά σκάφη μεταφέρθηκαν ασφαλείς στην ακτή.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πόλεμος Μ. Ανατολής: Ο ΠΟΥ κατέγραψε απώλειες στον Λίβανο
- Ζαχάροβα σε Δυτικοευρωπαίους: Θα είστε τα πρώτα θύματα του «πυρηνικού εκβιασμού»
- Τραγικό τροχαίο δυστύχημα με σχολικό λεωφορείο στο Τενεσί – Δύο μαθητές νεκροί
- Συρία: Οι καθολικές εκκλησίες της Δαμασκού ακυρώνουν τη λιτανεία της Κυριακής των Βαΐων
- Ζ. Κωνσταντοπούλου: Όλες οι δίκες για τα Τέμπη θα γίνουν-Η αλήθεια θα αποκαλυφθεί
- Ουκρανοί πολίτες αντιστέκονται στη βίαιη επιστράτευση ανδρών, vid
- Η επική διαστημική περιπέτεια του Ράιαν Γκόσλινγκ “σπάει” ταμεία, vid
- Ο Τραμπ… «ξαναβάπτισε» τα Στενά του Ορμούζ – Vid
- Θλίψη στο ελληνικό τραγούδι: Πέθανε η σπουδαία Μαρινέλλα
- Το βίντεο του Δένδια με τα νέα οπλικά συστήματα στην επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821









