Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης την Πέμπτη, προβλέπουν υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, τόσο σ’ εσωτερικούς όσο κι εξωτερικούς χώρους. Παράλληλα θ’ απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 00:30 έως τις 05:00 το πρωί.
Τα νέα μέτρα, που θα τεθούν σε ισχύ στις 06:00 πρωί του Σαββάτου 24 Οκτωβρίου, αφορούν στις «πορτοκαλί» και «κίτρινες» περιοχές του χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τον νέο κορωνοϊό, ήτοι στις περιοχές μ’ επίπεδο επικινδυνότητας 3 (αυξημένης επιτήρησης) και 4 (αυξημένου κινδύνου).
Στο καφέ ή στο εστιατόριο θα μπαίνουμε, στο εξής, με μάσκα. Την οποία θα αφαιρούμε μόνο όταν καθόμαστε στο τραπέζι. Και βέβαια εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση των ορθίων σε εσωτερικές αίθουσες.
Αυτό σημείωσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος προσέθεσε πως η χρήση μάσκας γίνεται υποχρεωτική παντού. Όχι μόνο σε κλειστούς, αλλά και σε ανοιχτούς χώρους. «Γιατί ο κορονοϊός καραδοκεί παντού», εξήγησε.
Παράλληλα, ανακοίνωσε και το μέτρο που αφορά στην απαγόρευση κυκλοφορίας: Σε περιοχές με επικίνδυνη αύξηση κρουσμάτων, αυτές των επιπέδων 3 και 4, θα απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 00.30 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 05:00 το πρωί. Εξαιρούνται, βέβαια, όσοι εργάζονται τη νύχτα και τα περιστατικά έκτακτης ανάγκης.
«Στόχος, να μειωθούν οι μετακινήσεις και οι βραδινές συναθροίσεις, που ευνοούν την μετάδοση του ιού. Με λιγότερη διασκέδαση, ίσως, για λίγο. Αλλά με περισσότερη υγεία για πολύ καιρό. Μια πρόβλεψη που ήδη ισχύει, άλλωστε, σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και περιφέρειες. Και ο πρώτος απολογισμός είναι ενθαρρυντικός», συμπλήρωσε.
Ο κ. Μητσοτάκης, συνέχισε λέγοντας πως οι δύο νέες ρυθμίσεις θα συνοδευτούν και από την ενίσχυση των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων που ήδη ισχύουν. Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων που δεν τα τηρούν, όπως και οι εργοδότες που δεν προστατεύουν τους εργαζομένους τους, θα τιμωρούνται. Και, ασφαλώς, η τηλεργασία θα επεκταθεί κι άλλο, όπου είναι εφικτό.
ieidiseis/ photo pexels
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Οι Ιρανοί διαψεύδουν τον Τραμπ: Δεν έχουμε καμία επικοινωνία με τις ΗΠΑ
- Δολοφονία 20χρονου στην Καλαμαριά: «Θέλω δικαιοσύνη για το παιδί μου» δήλωσε ο πατέρας του θύματος
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Μετρό και Τραμ στις 24-25 Μαρτίου λόγω των παρελάσεων
- Θέατρο στημένο εις βάρος των ανθρώπων: Τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην παγκόσμια οικονομία
- Λάρισα: Την 1η Απριλίου συνεχίζεται η δίκη για τα Τέμπη
- Ισχυρότατη έκρηξη σε αποθήκη όπλων στο Ιράν – Vid
- Ευρωπαϊκή συνδρομή για την αντιμετώπιση του αφθώδους πυρετού στη Λέσβο, ζητά Έλληνας Ευρωβουλευτής
- Ο Τραμπ θα «παγώσει» για πέντε ημέρες τα χτυπήματα κατά ενεργειακών υποδομών του Ιράν
- Το Κρεμλίνο κρίνει πως μόνον η “πολιτική και διπλωματική οδός” θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια αποκλιμάκωση
- Τέμπη: Η εισαγγελέας πρότεινε να απορριφθεί αίτημα για διακοπή της δίκης









