Νέα κρούσματα σε σχολεία της Θεσσαλονίκης – 73 σχολεία ή τμήματα έκλεισαν πανελλαδικά

Το ένα μετά το άλλο σκάνε τα κρούσματα κορονοϊού στην εκπαιδευτική κοινότητα και το πρωί της Τετάρτης μετρούσε 73 κλειστά σχολεία ή τμήματα σε όλη τη χώρα.

Στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε σε μαθητή του 14ου Εσπερινού ΕΠΑΛ, που στεγάζεται στο κτίριο του «Ευκλείδη», επί της οδού Κατσιμίδη 11 όπου φοιτούν 700 μαθητές.

Πριν από λίγο μάλιστα ανακοινώθηκε επισήμως η αναστολή λειτουργίας του τμήματος στο οποίο φοιτά ο μαθητής, ενώ ήδη τα μαθήματα δεν γίνονταν από προχτές, Δευτέρα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχουν τηρηθεί όλα όσα προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο, έχει γίνει η ιχνηλάτηση των επαφών και ο μαθητής -ο οποίος ενημέρωσε το σχολείο μόλις ενημερώθηκε πως είναι «θετικός» – είναι ήδη σε καραντίνα.

Κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε και σε ακόμη ένα σχολείο στην ανατολική Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο ΕΠΑΛ Καλαμαριάς. Και σε αυτή την περίπτωση αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, απόφαση του υπουργείου για αναστολή λειτουργίας του τμήματος στο οποίο ανήκει ο «θετικός» μαθητής.

Υπενθυμίζεται ότι χτες κρούσμα κορονοϊού σε μαθητή της Γ’ Γυμνασίου στο 2ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης της Ικτίνου, στο κέντρο της πόλης, και ανεστάλη η λειτουργία για το τμήμα στο οποίο ανήκει ο μαθητής.

Σε αναστολή βρίσκονταν τμήματα σε 4 σχολεία στο Νομό Τρικάλων, 3 στο Νομό Πιερίας, 2 στο Νομό Καστοριάς και από ένα στους Νομούς Ηλείας, Σερρών και Θεσσαλονίκης ενώ έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους όλα τα σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

Συνολικά, από τα κρούσματα στις σχολικές μονάδες, τα 50 αφορούν σε μαθητές, 16 σε εκπαιδευτικούς και ένα σε ειδικό προσωπικό.

(Grtimes – φωτο:Screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί