Νέα δημοσκόπηση: Πώς βαθμολογούν οι πολίτες την κυβέρνηση (ΒΙΝΤΕΟ)

Νέα δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό του Open καταγράφει την άποψη των πολιτών για την κυβέρνηση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να συγκεντρώνει την εμπιστοσύνη σχεδόν του 50% των πολιτών, έναντι 23% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας. Το 47% δηλώνει απαισιόδοξο για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στην Ελλάδα τους επόμενους 6 μήνες, ενώ το […]

Νέα δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό του Open καταγράφει την άποψη των πολιτών για την κυβέρνηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να συγκεντρώνει την εμπιστοσύνη σχεδόν του 50% των πολιτών, έναντι 23% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Το 47% δηλώνει απαισιόδοξο για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στην Ελλάδα τους επόμενους 6 μήνες, ενώ το 45% δηλώνει αισιόδοξο.

Το 49% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας αυτή τη στιγμή είναι η ανεργία, ενώ το 37% πιστεύει ότι συγκριτικά με το 2019 η κατάσταση είναι χειρότερη για την οικογένειά του.

Με 6 στα 10 βαθμολογούν κατά μέσο οι πολίτες την απόδοση της κυβέρνησης.

Όσον αφορά στα μέτρα στήριξης της οικονομίας που έχει λάβει μέχρι στιγμής η κυβέρνηση, το 70% των πολιτών πιστεύει ότι υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω ενίσχυση.


Στο ερώτημα ποιοι είναι οι πιο αποτελεσματικοί υπουργοί της κυβέρνησης, η πλειοψηφία (34%) απάντησε ως τον πλέον αποτελεσματικό τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια

Ακολουθεί ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 19% και ο Κυριάκος Πιερρακάκης με 17%. Τελευταίος στη λίστα είναι ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Στην πρόθεση ψήφου, η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται στο 16,9%.

Στα έγκυρα ψηφοδέλτια, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 40,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,5%, το ΚΙΝΑΛ 6,4%, το ΚΚΕ 5,3%, η Ελληνική Λύση 3,7%, το ΜέΡΑ25 2,6%.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί