• Αρχική
  • Άρθρα
  • Νέα δημόσια καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση έρχεται να προκαλέσει σεισμό!

Νέα δημόσια καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση έρχεται να προκαλέσει σεισμό!

Μετά την αποκάλυψη, στην οποία προχώρησε η χρυσή Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου, πλήθος γυναικών βρήκαν το ψυχικό σθένος και μίλησαν δημόσια για το δικό τους δράμα.

Αίσθηση προκαλεί η καταγγελία μια γυναίκας, η οποία έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η Η. Κ. δημοσίευσε την καταγγελία της στην ομάδα του facebook ΓΕΩΛΟΓΙΚΟ ΑΠΘ. Στην καταγγελία της περιγράφει πως η παρενόχληση που δέχτηκε την ανάγκασε να διακόψει τις σπουδές της μέχρι να φύγει από το Πανεπιστήμιο λόγω συνταξιοδότησης ο άνθρωπος που την τραυμάτισε ψυχικά.

Η καταγγελία της φοιτήτριας του ΑΠΘ

«Με αφορμή μια καταγγελία από μια αθλήτρια ανοίγουν στόματα που έκλειναν για πολλά πολλά χρόνια. Αυτή η σιωπή έκλεινε μαζί της πόνο, απογοήτευση, κατεστραμμένα όνειρα, και ένα μεγάλο γιατί. Δέχτηκα σεξουαλική παρενόχληση από γνωστό καθηγητή της σχολής μας (σ.σ. Γεωλογικό ΑΠΘ) ο οποίος δεν μου πέρασε ποτέ το μάθημά του αν και το είχα δώσει τουλάχιστον δέκα φορές. Έκανα καταγγελία στον τότε πρόεδρο της σχολής ο οποίος ήθελε να με βοηθήσει αλλά μου είπε ότι προσπάθησαν και άλλες φοιτήτριες αλλά δεν κατάφεραν κάτι. Το αποτέλεσμα ήταν να εγκαταλείψω τη σχολή μέχρι το 2016 που έμαθα ότι ο εν λόγω «καθηγητής» επιτέλους συνταξιοδοτήθηκε. Με μεγάλη χαρά ξαναξεκίνησα να διαβάζω και τελείωσα τη σχολή. Σήμερα έχω πτυχίο και μεταπτυχιακό στην περιβαλλοντική διαχείριση και εκπαίδευση. Αυτός ο «άνθρωπος» μου στέρησε την εμπιστοσύνη στους ανθρώπους, μου εγκατέστησε τον φόβο στην ψυχή μου και με έκανε να μην πιστεύω στη δικαιοσύνη. Είμαι σίγουρη πως δεν είμαι η μόνη που υπέστη τέτοια ταπείνωση. Καταθέτω την ψυχή μου με πλήρη επίγνωση των συνεπειών και είμαι στη διάθεση για περισσότερες πληροφορίες και ενέργειες».