ΣΥΡΙΖΑ–Πολάκης – Τον «άδειασαν» Ραγκούσης και Ξανθόπουλος

Σε νέα ανάρτηση σε κοινωνικά δίκτυα προχώρησε την Καθαρά Δευτέρα ο Παύλος Πολάκης, εν μέσω της πολιτικής «θύελλας» που έχει ξεσηκώσει εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ μετά από τη στοχοποίηση δικαστικών, δημοσιογράφων και του επικεφαλής της ΑΑΔΕ.

Με κοινή τους δήλωση ο Τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης και ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης της Κ.Ο. του κόμματος, Θεόφιλος Ξανθόπουλος… στήνουν στον τοίχο τον Παύλο Πολάκη.

Τα δυο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λένε ξεκάθαρα ότι διαφωνούν κάθετα με την χθεσινή (26.2.2023) ανάρτηση του Παύλου Πολάκη κατά δημοσιογράφων και δικαστικών, ενώ τονίζουν ότι τα όσα είπε ο Κρητικός πολιτικός «διατυπώθηκαν ουσιαστικά ως απάντηση στη συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Α. Τσίπρα στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, κατά τρόπο πρωτοφανή και εντελώς αδικαιολόγητο».

Η άποψη του Ραγκούση για τον Πολάκη έχει και… πολιτική σημειολογική σημασία, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας τον έχρισε Τομεάρχη Διαφάνειας στη θέση του 58χρονου πολιτικού, λίγο μετά την χθεσινή επίθεση του βουλευτή Χανίων σε δημοσιογράφους και δικαστικούς.

Από την άλλη, πάντως, οι Ραγκούσης και Ξανθόπουλος αφήνουν αιχμές και για την παρέμβαση που έκανε στο όλο θέμα η Ένωση Εισαγγελέων που πήρε επίσημη θέση στις αιχμές του Παύλου Πολάκη για τους δικαστικούς.

Αναλυτικά η κοινή δήλωση Ραγκούση – Ξανθόπουλου ανέφερε:

«Οι πολιτικές δηλώσεις του Παύλου Πολάκη όπως διατυπώθηκαν στη χθεσινή του ανάρτηση είναι απολύτως αντίθετες με τις ομόφωνα εγκεκριμένες προγραμματικές μας εξαγγελίες για τη λειτουργία του κράτους, της δικαιοσύνης και των θεσμών.

Διατυπώθηκαν δε, ουσιαστικά ως απάντηση στη συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Α. Τσίπρα στην εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”, κατά τρόπο πρωτοφανή και εντελώς αδικαιολόγητο.

Ωστόσο, η εισαγγελία πλημμελειοδικών Αθηνών που ζητά να διερευνηθούν τα αδικήματα της διέγερσης πολιτών σε διάπραξη εγκλημάτων και της βίας κατά δικαστικών λειτουργών οφείλει να μην γίνεται μέρος του πολιτικού παιχνιδιού.

Πολιτικές απόψεις, όσο και αν κανείς διαφωνεί μαζί τους, δεν μπορεί να αποτελούν αντικείμενο εισαγγελικής παρέμβασης και μάλιστα επιλεκτικής.

Αφού ελάχιστα καιρό πριν, οι δημόσιες κι επανειλημμένες δηλώσεις του Υπουργού Α. Γεωργιάδη ότι «η Τουλουπάκη πρέπει να πάει φυλακή» ή του επίσης Υπουργού Μ. Βορίδη «θα πρέπει να κάνουμε παρέμβαση στο Κράτος για να μην ξανάρθει η Αριστερά σε καμμιά της μορφή στην εξουσία», δεν προκάλεσαν την παραμικρή εισαγγελική αντίδραση.

Επίσης, οι πολύ πρόσφατα διαπιστωμένες παράνομες παρακολουθήσεις σε βάρος της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων θεωρήθηκαν κι αυτές άνευ νομικής σημασίας.

Είναι προφανές ότι το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για «Δικαιοσύνη Παντού» αποκτά οδυνηρή επικαιρότητα και αποτελεί, πλέον, επιτακτική κοινωνική αναγκαιότητα».

newsit/eurokinissi

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί