Νέα δεδομένα διαμορφώνει στο πολιτικό σκηνικό η ανάδειξη του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής και μάλιστα με θρίαμβο επί του αντιπάλου του Γιώργου Παπανδρέου.
Η εκλογική διαδικασία, που έφερε στις κάλπες του ΚΙΝΑΛ 270.000 μέλη και φίλους του και η νίκη του κ. Ανδρουλάκη επαναφέρουν το ενδιαφέρον στις διεργασίες της κεντροαριστεράς.
Πίσω από την νίκη του κρύβεται μια στρατηγική, που όπως αναφέρουν οι γνωρίζοντες στο ΚΙΝΑΛ, έχει «πατέρα» τον Κώστα Λαλιώτη, πάλαι ποτέ «Θείον Βρέφος» του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος αποστασιοποιήθηκε από το κόμμα, τουλάχιστον φαινομενικά, το 2003, ερχόμενος σε σύγκρουση με τον Κ.Σημίτη, αλλά βασικά προαισθανόμενος ότι η παντοδυναμία του Κινήματος τελείωνε.
Στην ΝΔ «επενδύουν» στο γεγονός ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ένας νέος στην ηλικία πολιτικός και εκτιμούν ότι μπορεί να αποτελέσει έναν ισχυρό αντίπαλο του Αλέξη Τσίπρα.
Εκτίμηση που βασίζεται στο γεγονός ότι απευθύνονται στο ίδιο εκλογικό ακροατήριο, σε νέους ανθρώπους, στον λεγόμενο προοδευτικό χώρο, και ότι αναπόφευκτα θα συγκρουστούν… «μετωπικά».
Κατά άλλους, ο Νίκος Ανδρουλάκης συμφωνεί σε κάτι με τον Γιώργο Παπανδρέου: Εχθρός είναι η ΝΔ και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ. Από εκεί που εχθρός ήταν ο λαϊκισμός, επιστρέφουν στο ΚΙΝΑΛ σε πατροπαράδοτες συνταγές που θυμίζουν έντονα το Λαλιωτικό ΠΑΣΟΚ. Εκείνο που μένει να αποδειχτεί είναι αν οι αντιλήψεις του Κώστα Λαλιώτη έχουν απήχηση στην σύγχρονη Ελλάδα. Αν οι «προτάσεις Ανδρουλάκη» θα βρουν απήχηση στην κοινωνία. Ότι θα βρουν οπαδούς σε ένα σημαντικό κομμάτι των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δεν γεννάται θέμα, εκτιμούν πολιτικολόγοι.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Νέα τάση έρχεται ξανά από την Κίνα: Μετά τα τατουάζ στο δέρμα, έρχονται τα τατουάζ δοντιών
- «Τα δέντρα είχαν ελεγχθεί», λέει η Διεύθυνση Πρασίνου του δήμου Αθηναίων μετά τον τραυματισμό πολιτών
- Λευκός Οίκος: «Τις επόμενες μέρες υπογράφεται η συμφωνία για το Tik Tok»
- «Εγκεφαλικό» στους διεθνιστές: Παρέλαση με ρωσική/κινεζική στρατιωτική παρουσία στα Βαλκάνια, video
- Μ. Χρυσοχοΐδης: Η έρευνα για τον ΟΠΕΚΕΠΕ προχωράει προς δύο κατευθύνσεις
- Το αμερικανικό Πεντάγωνο εντείνει τον έλεγχό του στις πληροφορίες που δημοσιεύονται από τον Τύπο
- Παρέλαση των… ρομπότ στη Ρωσία, video
- Οικογενειακή τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Έπνιξε την αδερφή του με σακούλα και παραδόθηκε
- Εικόνες – σοκ από το κέντρο της Αθήνας: Ανακοίνωση του Δήμου για πτώση δέντρων και τραυματίες
- Θεσσαλονίκη: Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε το πρωί στο Σχολάρι
Κύρια Θέματα

















