«Να μην γίνει η Ελευσίνα ορμητήριο των ΗΠΑ για τον πόλεμο»: Αντιδρούν οι κάτοικοι, vid

Ο απλός κόσμος τάσσεται κατά μίας εμπλοκής της χώρας μας με οποιονδήποτε τρόπο στον πόλεμο.

Με συμμετοχή πλήθους κόσμου, εργατικών σωματείων, επαγγελματικών ενώσεων, φοιτητικών συλλόγων και φορέων της Αττικής, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα μεγάλο συλλαλητήριο στην Ελευσίνα «καταδίκης της ελληνικής εμπλοκής στον πόλεμο της Γάζα».

   Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν την «μετατροπή της Ελευσίνας σε πολεμικό ορμητήριο» και συγκεκριμένα «την παράδοση της 112 Πτέρυγας Μάχης για να μετασταθμεύσουν οι Αμερικανοί δεκάδες αεροσκάφη τους, υποστηρικτικά μεταγωγικά, ιπτάμενα τάνκερ κ.ά.» και εξέφρασαν την «αλληλεγγύη τους στον λαό της Παλαιστίνης».

   Από τη συγκέντρωση ανακοινώθηκε νέο μεγάλο συλλαλητήριο και συναυλία την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα και πορεία στην πρεσβεία του Ισραήλ.

   Σε μια συμβολική κίνηση, μέλη σωματείων και φορέων έφτασαν έξω από την 112 Πτέρυγα Μάχης, ξεδίπλωσαν πανό και φώναξαν συνθήματα «αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό».


   Επίσης, αντιπροσωπεία των διαδηλωτών πραγματοποίησε παρέμβαση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ελευσίνας, «απαιτώντας να παρθεί απόφαση κατά της μετατροπής της πόλης σε ορμητήριο πολέμου», ενώ οι διαδηλωτές κατέθεσαν το ψήφισμα της διαδήλωσης.

Τελικά, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία «να καταδικάσει την διάθεση της 112 Πτέρυγας Μάχης για τις ανάγκες των Αμερικάνων και του ΝΑΤΟ»

   «Η Ελευσίνα είναι πόλη βιοπαλαιστών, είναι πόλη με ιστορία λαϊκών αγώνων, που περνάνε από γενιά σε γενιά και εμείς που ζούμε και εργαζόμαστε εδώ, γνωρίζουμε να ξεχωρίζουμε το άδικο. Γνωρίζουμε πότε ένας λαός αγωνίζεται για το δίκιο του. Γνωρίζουμε πότε ένας λαός αγωνίζεται για τη ζωή του και την πατρίδα του. Γι’ αυτό και σήμερα, λίγες μέρες μετά τη μεγαλειώδη συγκέντρωση της προηγούμενης εβδομάδας στο Σύνταγμα, θα ακουστεί δυνατά και στις δικές μας γειτονιές το σύνθημα ‘Λευτεριά στην Παλαιστίνη’!.

Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η Ελευσίνα βάση του ΝΑΤΟ για να εξαπολύονται επιθέσεις απέναντι σε αμάχους, απέναντι στους λαούς της Μέσης Ανατολής!

   Απαιτούμε τώρα να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις! Να επιστρέψουν τώρα όλες οι στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων! Να επιστρέψει τώρα η φρεγάτα “ΨΑΡΑ” και τα υπόλοιπα πλοία που στηρίζουν τη ναυτική δύναμη του ΝΑΤΟ στην Κεντρική Μεσόγειο. Στέλνουμε το μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι της Αττικής έχουμε διαλέξει πλευρά!».

 Θυμίζουμε πως η είδηση για τις…διευκολύνσεις που θα δώσει η συγκεκριμένη αεροπορική βάση στην Αττική έχει «παίξει» και σε ρωσικά ΜΜΕ, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση -όπως είναι λογικό- στην χρησιμοποίησή της από αμερικανικά αεροσκάφη, την ώρα που ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή τείνει να επεκταθεί.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί